1. Home
  2. Vesti
  3. Debitovala osvežena Cupra Ateca (GALERIJA)
Debitovala osvežena Cupra Ateca (GALERIJA)
0

Debitovala osvežena Cupra Ateca (GALERIJA)

140
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon što smo prethodne nedelje imali prilike da vidimo ažuriranu standardnu varijantu modela Ateca, sada je predstavljena i performantna verzija. 

Najviše vizuelnih promena odigralo se na anfasu automobila. Cupra Ateca poseduje nov odbojnik, drugačije maglenke, kao i izmenjeni oblik svetlosne grupacije. Rešetka je porasla u odnosu na model pre restilizacije, i sada više liči na onu masku hladnjaka kakva se nalazi na modelu Formentor.

 

Promena na zadnjem delu automobila praktično i nema, a slično je i u kabini gde je sve manje-više isto. Dualni sistem ekrana dominira enterijerom, jedan od 10,25 inča za instrumentalni displej i drugi od 9,2 cola namenjen za kontrolu informativno-zabavnog sistema.

Umreženost je bila visoko na listi prioriteta Cupre, pa je tako dostupno praktično sve, od USB-C portova pa do Android Auto i Apple CarPlay sistema.

Kada je reč o pogonskom sklopu, ovde nije bilo nikakvih promena. Cuprinu Atecu i dalje pogoni dvolitarski turbo benzinski motor koji isporučuje 300 ks i 400 Nm. Snaga se putem sedmostepenog automatskog menjača prenosi na sve točkove. Što se tiče performansi, sprint do „stotke“ i dalje traje 4,9 sekundi, dok je maksimalna brzina 247 km/h.

Cupra Ateca se za sada pokazala kao veoma uspešan model za špansku marku. Prošle godine isporučili su više od 10.000 primeraka ovog potentnog SUV-a. Pefrormantna varijanta Atece ostaće u proizvodnji na istoj lokaciji kao i do sada u češkoj fabrici u Kvasiniju.

Španci navode da će osvežena Cupra Ateca stići u izložbeno-prodajne salone u trećem kvartalu tekuće godine.

AutoRepublika 

(140)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments