1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Taycan pred globalnim opozivom?!
Porsche Taycan pred globalnim opozivom?!
0

Porsche Taycan pred globalnim opozivom?!

440
0
Podelite sa prijateljima:

Kako piše Bloomberg, nemačka marka će verovatno biti primorana da pozove sve proizvedene primerke Taycana u servis.

Glavni problem je u vezi sa naponom u bateriji od 12V, jer ukoliko dođe do nagle promene istog, softver kompletno gasi vozilo, odnosno od tog trenutka nemoguće ga je više upotrebljavati. Sličan “bag” imali su i drugi EV modeli, a rešenje je u ažuriranju softvera.

Sa pomenutim problemom susreo se i Volkswagen ID.3, no ovaj brend nije uspeo da reši tu glavobolju putem bežičnog unapređenja softvera. Vlasnici su ipak morali da dovezu svoje limene ljubimce u servise gde su preduzeti odgovarajući koraci.

Oni koji poseduju model Taycan u SAD već su prijavili ovaj bag u devet slučajeva. Od toga, kod većine, automobil nije mogao da se startuje nakon ovoga, te su bili primorani da pozovu službu za šlepanje.

Porsche je odbio da da zvaničan komentar na upit Bloomberga, što bi se moglo protumačiti i kao da i sami nisu sigurni da li će morati da naprave globalan ili lokalni opoziv.

Ako je zaključivati po primeru Volkswagena koji se susreo sa identičnom manom, i Taycan će morati da bude pozvan u servise, kako bi se ažuriranjem softvera došlo do željenog rešenja.

Taycan je samo prvi u nizu električnih modela Porschea. Nemačka marka je za sada vrlo zadovoljna komercijalnim uspehom ovog vozila, te su u planu i nove varijante Taycana.

Ukoliko Porsche zaista bude bio primoran da pozove sve primerke svog EV aduta u servise, radiće se o više desetina hiljada vozila, jer je samo tokom 2020. godine prodato više od 20.000 jedinica.

AutoRepublika 

(440)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments