1. Home
  2. Vesti
  3. Audi ukida proizvodnju TT-a
Audi ukida proizvodnju TT-a
0

Audi ukida proizvodnju TT-a

371
0
Podelite sa prijateljima:

Ipak, u pripremi je nešto što će popuniti prazninu.

Audi TT je model koji je među automobilskim entuzijastima svakako omiljeniji od krosovera i SUV modela. Međutim, potonji su u komercijalnom smislu važniji, ne samo za proizvođača iz Ingolštata, već i sve ostale. Zato ne treba da čudi što je Audijev portfolio modela s povišenim klirensom veći nego ikada, a na vidiku su Q4 i Q9.

U najnovijem intervjuu, šef Audija, Bram Šot, bio je prilično decidan i emotivan u vezi sa TT-om: „Mislim da ima prostora za neku Audijevu ikonu ali nisam siguan da je to TT. Srce me boli kada me pitate tako nešto. Imam neke stvari u pripremi, nešto što bi moglo da zameni TT, mada ne obavezno i direktno.“

Glavni razlog zašto Audi preispituje postojanje sportskog kupea je što je u toku optimizacija proizvodne game u cilju kresanja troškova i upotrebe viška novca za finansiranje razvoja električnih automobila i pratećih tehnologija.

Šotu je već pošlo za rukom da uštedi mnogo sredstava rekukovanjem kompleksnosti portfolia za 27 odsto, nakon ukidanja proizvodnje nekih kombinacija motora i varijanti automobila.

S obzirom na to da TT ne može da se pohvali dobrom prodajom, on je na meti da bude „giljotiniran“. Ipak, aktuelna generacija neće biti ukinuta do 2022., tako da će svi ljubitelji ovog modela moći sebi da priušte nov TT.

Šta će se desiti posle? Audi je već demantovao glasine vezane za TT Sportback, kupe s četvoro vrata, koji je kao koncept predstavljen u Parizu 2014 (na fotografiji). Međutim, neki mediji insistiraju na tome da je na putu neki elegantni sedan s četiri prstena. U suštini, takve tvrdnje imaju smisla, ako u obzir uzmemo da Mercedes poseduje CLA, a da je BMW serije 2 Gran Coupe na putu.

AutoRepublika

(371)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments