1. Home
  2. Vesti
  3. Prodaje se BMW M5 karavan iz 1995. godine
Prodaje se BMW M5 karavan iz 1995. godine
1

Prodaje se BMW M5 karavan iz 1995. godine

2.93K
1
Podelite sa prijateljima:

Ljubitelji automobilske industrije u Sjedinjenim Američkim Državama će vam često reći da žale što određeni broj vozila iz Evrope nikada nije bio u prodaji na ovom kontinentu. Oni su uglavnom u manjini, a žal je mahom usmerena prema karavanima sa dizel motorima i manuelnim menjačima kao i određenom broju malih performatnih hečova.

Naravno, uvek postoji ona teorija koja kaže da „Jenkiji“ zaista žele takve četvorotočkaše onda bi ih sigurno i kupovali, a postoji alternativa takvim željama. Naime, sve šta je potrebno je da sačekate 25 godina i onda uvezete željeni automobil pošto posle tolikog vremenskog perioda postaje klasik i za njega više ne važe pravila o bezbednosti i izduvnim gasovima.

BMW M5 karavan iz naše priče je upravo takav automobil. Još od ranih osamdesetih godina kada su debitovali prvi minivanovi, Amerikanci su prestali da obraćaju pažnju na karavane. Kada je BMW debitovao M5 u generaciji E34, Evropa je dobila limuzinu i karavan, dok je „preko bare“ stigao samo model sa četvoro vrata. Ali on je sada star više od 25 godina pa je jedan Amerikanac iskoristio priliku da ga što pre uveze i preproda.

Nemački gigant je proizveo svega 891 M5 E34 u karavanskom izdanju, što znači da je ređi nego neki skupoceni egzotici. Ovaj specifični primerak je iz 1995. godine, a prodaje se preko sajta Enthusiast Auto Groupe iz savezne države Ohajo.

Prodavac spominje da je prešao 154.467 km i da je samo jedan od dva primerka i specijalnoj plavoj boji koju je BMW nazvao „Santorini Blue“. Ispod haube se krije 3,8-litarski benzinac u konfiguraciji sa šest linijskih cilindara koji razvija 311 konjskih snaga. Vlasnik kaže da je agregat prošao kroz generalku sa mnogim modernim delovima pa da je zapravo moćniji nego kada je napustio fabriku. Šestostepeni manuelni menjač prenosi snagu na točkove, a tokom spomenute generalke ovaj M5 je dobio i bolje kočnice.

Prema fabričkim podacima ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h je iznosilo 5,9 sekundi uz maksimalnu brzinu limitiranu na 250 km/h. Međutim, bez limitera brzina je značajno veća, a prodavac spominje da ga je lično vozio pri brzini od 290 km/h na nemačkom autobanu.

Enterijer je podeljen u dve boje i to beloj i plavoj i deluje besprekorno. Naravno, takvo zadovoljstvo nikako nije jeftino i za ovaj specijalni karavan je potrebno izdvojiti 149.990 dolara.

AutoRepublika 

(2927)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
D_C

‘…da za golfa il pasata tdi starog 20g moraju keširati 2500€’ – Moraju?! Ko ih tera?!

Nisam znao da je moguce da neko nekog primorava na kupovinu bilo kog i bilo kakvog auta. Moja naivna pretpostavka je da je to zesce krivicno delo. Onako laicki, imam utisak da oni zele da na taj nacin potrose svojih tesko skrpljenih 2500€.