1. Home
  2. Vesti
  3. Izgoreo Tesla Model S Plaid
Izgoreo Tesla Model S Plaid
18

Izgoreo Tesla Model S Plaid

1.31K
18
Podelite sa prijateljima:

Najsnažnije i najprestižnije izdanje Modela S je tek ušlo u prodaju, a već je došlo do nesreće i jedan automobil je izgoreo.

Okolnosti slučaja su misteriozne i istraga je u toku, tako da se ne može navesti da je došlo do samozapaljivanja, jer je mnoštvo opcija i dalje deo potencijalnog scenarija. Teslin automobil izgoreo je u blizini grada Filadelfija u SAD.

Lokalni vatrogasci su brzo stigli na lice mesta, a među njima je bilo lica koja su specijalno obučena za gašenje požara kod električnih automobila. Takvi slučajevi su posebno opasni jer se vozila, odnosno baterije vrlo teško gase.

Neke vatrogasne stanice u Evropi čak su nabavile posebne mobilne kontejnere koji imaju ulogu bazena u koji se stavljaju električni automobili koji su ugašeni, jer postoji velika mogućnost da se iznova zapale.

I kod ovog Modela S Plaid je došlo do rasturanja baterijskog pakovanja, jer su vatrogasci u blizini automobila našli baterijske ćelije.

AutoRepublika 

(1311)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

18 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Još jedna opomena svima da el. automobili imaju milion nedostataka konceptualno te da još uvijek nisu spremni za ugodno korištenje u realnom svijetu. Treba li spomenuti da se baterije neće moći mijenjati jer su integralni dio šasije. Brilijantan dizajn😂

BB

Pa njima se sruši zgrada iz čista mira a da neće jedan auto…

don

hihihi 5+

Hercegovac

Dok se prevaziđu krupni nedostaci, pa zatim i dječije bolesti kod EV trebaju proci godine, a do tada samo SUS ili eventualno Toyotin (najpouzdaniji) hibrid.

TheStig

100 % si u pravu. I kada budu spremni i cijena dođe na prihvatljive nivoe opet će stvarati nevjerovatnu količinu otpada. Upotrebljivi vijek korištenja će biti kraći od automobila trenutno. Tuga…

Joseph

Oprosti ali baterije se mogu mijenjati, da strukturalne su ali se mogu promijeniti!

TheStig

Ne, ne mogu se promijeniti. Nisi ažurirao informacije. Otiđi na sajt Electreka pa pročitaj. Novi Tesla S Plaid ima takvu strukturu gdje je baterija, po uzoru na avijaticku industriju, smjestena kao tenkovi za goriva umjesto u krila već kao integralni dio krila, tj u sasiju automobila eliminišući većinu dijelova koji su postojali do sada. Takođe služiće kao poveznica između prednjeg i zadnjeg dijela automobila za razliku od prije gdje je samo bila umetnuta u pod automobila i nije imala nikavu strukturalnu ulogu.

Izmenjeno 2 godine pre od strane TheStig
Multilink seleni

Kakav kreten, kakva bosanska budaletina! Još neviđena na ovakvim glasilima
Najviše me fascinira kako sam sebi uspe nakačiti ovoliko zelenih +

TheStig

Svi koji imaju zdravorazumske komentare koji imaju uporište u stvarnosti i nauci ovdje dobijaju normalan tretman sem komentara tebe i tvoja 2 kompića koji će se prepoznati.

Multilink seleni

Ko bi mogao tebe bosanca bota dileju mogao razumeti? Plus tursko namazan, kvaran, zao, glup i zlonameran. Povrh svega jako dokon.
Jednostavno đubre od čoveka (ako se uopšte o čoveku radi), koji je rešio da upropasti celoj grupi zabavu i druženje.

Rekoh ti budalo neki dan. Da spustiš čoveka na svoj nivo a onda ga iskustvom budale pobediš.

TheStig

Kad sam prvi put dao komentar na ovom portalu zatekao sam tvoje komentare pod aliasom Mad Max sa u prosjeku jednu par desetina minusa. Znači kao sto sam rekao već ranije čašu kako god okreneš dno ostaje dno. Idi na neki od žutih portala, tamo je sav toksični šljam.

don

Colicu, jebem ti pjesmu! 🙂

s mile

ostali samo dugmići…xe..xe..xe

BojanNeki

„Electric vehicles are not known to catch on fire at a higher rate than gasoline-powered vehicles, but EV fires do get more attention in the media.“ Posebno Tesle, da dodam. Za sada nema vidljivih dokaza koji ukazuju da je automobil učestvovao u saobraćajci, zna se da nije bilo vozača u vozilu a na Redditu je neko sa lica mesta prijavio da se vozilo kotrlja zapaljno niz ulicu. Nikakvih dokaza nema ni da se radi o najnovijem Plaid modelu, svi prepoznatljivi elementi postoje i na prethodnom modelu S. Kako mediji kažu nije isključeno ni namerno paljenje automobila. Inače Tesla model S… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane BojanNeki
Timo

Radis za njihovu PR sluzbu?

BojanNeki

Samo malo detaljnije pratim šta radi Tesla motors i nerviram posetioce i redakciju iznošenjem informacija i prognoza, sada već godinama, samo zato što volim tehnologije i napredak a ne volim kočničare istog.
I nisi ni prvi ni poslednji koji (se) pita.

Izmenjeno 2 godine pre od strane BojanNeki
BojanNeki

Evo još jedan (meni) interesantan podatak…
Tesla je isporučila 201.250 automobila u drugom kvartalu ove godine, čime je prevazišla svoj sopstveni rekord iz prvog kvartala od 184.800 električnih vozila.
Ako prorade fabrike u Nemačkoj i Teksasu i ne budu imali prevelik problem sa snabdevanjem (elektronike) moguće da će već ove godine uspeti da naprave milion vozila.

BojanNeki

Tesla ukupna prodaja vozila (nisam proveravao izvor ali bi trebalo da bude bar približno)
2017. — 101.312
2018. — 245.240
2019. — 367.500
2021. — 386.050 (prva polovina tekuće godine)