1. Home
  2. Prezentacije
  3. Stigao je ažurirani Volkswagen Polo GTI (GALERIJA)
Stigao je ažurirani Volkswagen Polo GTI (GALERIJA)
1

Stigao je ažurirani Volkswagen Polo GTI (GALERIJA)

414
1
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač iz Volfzburga predstavio je restilizovani hot heč. 

Sve je manje performantnih vozila iz B segmenta, Clio RS više ne postoji, ni Fabija nema hot heč izdanje već neko vreme, 208-ica GTi je takođe stvar prošlosti… Ne i Volkswagen Polo GTI, koji je upravo prošao kroz proces osvežavanja.

VW tvrdoglavo nastavlja svojim putem u ovoj klasi, iako su neki rivali poput Fieste ST i Yarisa GR primenili motore sa tri cilindra, Polo GTI ostaje veran agregatu sa četiri redno postavljena cilindra. Reč je o dvolitarskoj pogonskoj jedinici koja u ovom modelu isporučuje čak 207 ks, što je za 7 „grla“ više nego li ranije, kao i 320 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Performanse su poprilično ubedljive. Restilizovani Polo GTI u stanju je da pojuri do 100 km/h za 6,5 s, što je za 0,2 s bolji rezultat od modela pre restilizacije. Maksimalna brzina je ostala ista i iznosi 240 km/h. Snaga se na prednje točkove i dalje prenosi putem sedmostepenog DSG menjača.

Što se tiče promena u dizajnu, one su slične kao i one kod standardnog izdanja modela Polo. Dakle, tu su drugačije svetlosne grupacije napred i pozadi, potom postavljeni su drugačiji odbojnici, a tu je i niz GTI znački na vozilu. Švapski hot heč postavljen je na točkove od 17 cola, koje smo već viđali kod Volkswagenovih automobila.

U kabini u prvi plan je istaknuta crvena boja koja je niz godina simbol GTI vozila iz Volkswagena. Ovde je crvena boja poslužila kao kolorit za okvire instrumentalne table, centralne armature i konzole. Od iste boje su i umeci na volanu, kao i štep koji se nalazi na sedištima i upravljaču.

Pres služba Volkswagena navodi da je osveženi Polo GTI dobio i novi informativno-zabavni sistem, kao i unapređeni displej za kontrolu istog. On u standardnom trimu ima dijagonalu od 8 inča, ali je opcionalno moguće uzeti i onaj od 9,2 cola. I ispred vozača je još jedan ekran, što je postavka koja je postala uobičajena za moderna vozila Volkswagena, i on igra ulogu digitalne instrumentalne table. Nije zaboravljena ni svakodnevna upotrebna vrednost ovog hečbeka, te njegov prtljažnik ima korisnu zapreminu nešto više od 350 litara.

Nemci ističu da unapređeni Polo GTI poseduje niz naprednih sistema aktivne bezbednosti, od AEB-a, doo adaptivnog tempomata. Na listi opcionala su i točkovi od 18 cola, veliki panorama krov, glasovna kontrola kod informativno-zabavnog sistema, Beats audio sistem…

Volkswagen još nije saopštio cene ažuriranog hot heča, ali se očekuje da će to biti učinjeno u narednih nekoliko meseci, jer je za sada misterija i kada će ovaj automobil stići do prvih kupaca u Evropi.

AutoRepublika 

(414)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Sto se tice izgleda, naspram Golfa GTI je pravi maneken.