1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai počeo proizvodnju modela Bayon
Hyundai počeo proizvodnju modela Bayon
6

Hyundai počeo proizvodnju modela Bayon

235
6
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejska marka nedavno je predstavila novog aduta u B segmentu, i prvi primerci će uskoro stići do novih vlasnika.

Bayon će biti montiran u proizvodnim halama Hyundaija u Turskoj. U ovom pogonu se inače proizvode i modeli i10 i i20. Nekako je i logično da Bayon dolazi upravo iz ove fabrike, jer je on ujedno i naslednik za model i20 Active koji je koketirao sa SUV segmentom.

Hyundaijev SUV se takmiči u vrlo kompetitivnoj klasi gde je uloga lidera pripala Peugeotu 2008. Korejci su se okrenuli nesvakidašnjem dizajnu u želji da istaknu svoj proizvod naspram rivala.

Satanizacija dizela u prethodnim godinama konačno je dala rezultate, pa je sve više brendova i modela koji okreću leđa ovom gorivu. Takav je slučaj sa Bayonom koji od starta karijere neće nuditi dizel agregate, već samo benzince.

Uvodna pogonska jedinica je 1,2-litarski atmosferski četvorocilindraš koji dostavlja 84 ks i ima primenu i u drugim vozilima Hyundaija poput i10 i i20. Zatim sledi turbo trocilindraš koji dolazi u dve konfiguracije – sa 100 i 120 “konja”.

Hyundai je već saopštio cene za određena tržišta, pa smo saznali da će početna cena za Bayon u Nemačkoj iznositi 17.790 evra. Više o tome pročitajte OVDE.

AutoRepublika

(235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Bože, što je ružan… znam da je ljepota u oku promatrača, ali… Bayon vs. Peugeot 2008? 😂😂😂

moron

Pa, Bayon je ipak klasa iznad, posebno veličinom, maltene znacajno veće dimenzije, zar ne?

Izmenjeno 2 godine pre od strane moron
Branko

Bayon: 4180/1775/1490 mm
2008: 4300/1770/1550 mm
Dakle naprotiv, 2008 je osjetno veći!
Bayon je na platformi i20, manji od Kone.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Branko
moron

Ma, znam ja da je taj Hyundai kraći od FL 500L, a da je 2008 za njega XXL vozilo.
Šalio sam se 😀

Branko

Ha, dobro si me navukao…😉

Tarantula

Oba su ruzna, samo je Bayon minimum 10 puta ruzniji.