1. Home
  2. Vesti
  3. Kontigent Renaultovih vozila oštećen tokom transporta do Australije
Kontigent Renaultovih vozila oštećen tokom transporta do Australije
0

Kontigent Renaultovih vozila oštećen tokom transporta do Australije

574
0
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo australijske ispostave Renaulta je već osećalo olakšanje zbog isporuke električnih hedžbek automobila Zoe, kojom bi se prekinuo četvoromesečni prekid prodaje istih na lokalnom tržištu. Ali, očigledno im se nije dalo.

Naime, brod koji je prevozio elektomobile je doživeo nezgodu, a silna nafta se izlila iz brodskih rezervoara, nanevši tako štetu teretu koji je bio transportovan.

Automobili natopljeni naftom su istovareni iz plovila nakon što se brod usidrio na odredištu još tokom jula, a oko 120 oštećenih vozila je izolovano na skladištima u luci, u iščekiivanju nezavisnih eksperata koji bi kroz timski rad s Renaultovim stručnjacima procenili štetu i načine na koji se problem može prevazići. Od pomenutih 120 četvorotočkaša, njih 75 se odnosi na primerke modela Zoe.

Renault navodi da je Zoe pretrpeo najveću štetu od izlivanja nafte, iako su u isto prevoznom odeljku bili smešteni i primerci Clija, Kangua i Trafica.

Direktor Renaulta iz Australije, Anuk Polman je izjavio da će sva oštećena vozila biti predmet detaljnog pregleda.

“Predmet je naše posvećenosti i velike želje da ne omogućimo da našu dilersku mrežu napusti makar i jedno jedino vozila koje nije u 100% zadovoljavajućem stanju. Nećemo dozvoliti da nikakve posledice ostanu ni na jednom segmentu vozila,” rekao je on.

Australijanci su ostali bez mogućnosti da kupuju Renault Zoe još tokom marta, a do tog trenutka je i prodato svega dva komada. Primerci koji sada pristižu u salone poseduju bateriju kapaciteta 41kWh, što će reći da su baš onakvi kakve je svojevremeno testirao naš Perica Rajković. Podsetićemo da novi Zoe poseduje bateriju većeg kapaciteta (52kWh) koja omogućava autonomiju od 390 kilometara.

Još da dodamo da je prodaja novih automobila Renaulta u Australiji u totalnoj depresiji. U prvom polugođu je prodato svega 3,934 komada, odnosno za 27,7% manje nego u istom periodu 2018. godine.

AutoRepublika

(574)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments