1. Home
  2. Vesti
  3. “Bolji smo od Tesle”, tvrdi rukovodilac Geelyja
“Bolji smo od Tesle”, tvrdi rukovodilac Geelyja
4

“Bolji smo od Tesle”, tvrdi rukovodilac Geelyja

345
4
Podelite sa prijateljima:

Kinezi su se opasno naoštrili.

Geely je definitivno naziv koji ćemo u bližoj budućnosti sve češće čuti. Kineska kompanija ima izuzetno ambiciozne planove, a u svojini već imaju brendove sa ozbiljnim “pedigreom”, poput Volvoa i Lotusa, a tu su i mlade nade kao što su Polestar i Lynk&Co.

Glavni inženjer Geelyjevog odeljenja za razvoj električnih modela, Kent Bovelan, kazao je da nije impresioniran Teslinom platformom. “U segmentu arhitekture, bolji smo od Tesle”, kazao je Bovelan za portal paultan.

“Oni su vrlo vešti u vezi sa softverom, ali mi imamo bolju platformu”, rekao je ovaj Geelyjev rukovodilac, i dodao da su bolji u svim oblastima, sem što se tiče performansi.

“Tesla nas ne impresionira. U mehaničkom smislu smo bolji”, siguran je Bovelan.

Geely ima ambiciozne planove u vezi sa elektrifikacijom koji se mahom temelje na SEA platformi koja će biti dostupna većini brendova koji su pod kapom kineske kompanije.

Očito da Kinezi veruju da imaju oružje da izazovu Teslu na dvoboj. No, možda bi bilo pametnije da prvo skoče, a onda kažu “hop”.

AutoRepublika 

(345)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Sasa

Vw bolji od tesle odavno.

BojanNeki

Bolji u laganju. Nije ni Tesla kompletna cvećka ali teško ko može da prestigne VW u spomenutom.

BojanNeki

Ako je Tesla, kako Ilon kaže a i svi ostali pokazatelji, brži od Poršea a sigurniji od Volva onda ovo zvuči kao jauk Gelija.

I čuj platformom nisu impresionirani a Tesla je izliva iz 3 dela u leguri aluminijuma, i to na svakih cca 30 sekundi komad. Do sada neviđeno u automobilskoj i bilo kojoj industriji.
Teško da će skoro ko moći da postigne tu brzinu izrade, rigidnost i težinu vozila.

comment image

BojanNeki

Za ove koje zanima malo više detalja…

https://www.youtube.com/watch?v=UzwRXVAT-LI