1. Home
  2. Vesti
  3. Ko vodi u trci za najprodavaniju automobilsku marku u Evropi?
Ko vodi u trci za najprodavaniju automobilsku marku u Evropi?
6

Ko vodi u trci za najprodavaniju automobilsku marku u Evropi?

1.66K
6
Podelite sa prijateljima:

U vrlo teškoj 2021. godini većina brendova se i dalje bori da se vrati na prodajni nivo pre korone.

Neophodno je istaći da su analizirani podaci skupljeni iz zemalja članica EU i EFTA, kao i Velike Britanije.

Na osnovu tih informacija, najprodavanija marka na Starom kontinentu tokom 2021. godine zaključno sa prethodnim mesecom jeste Volkswagen sa 577.704 registracije, što je za 25,7% više nego u istom periodu lane.

Na drugom mestu je Peugeot koji je u prethodnih nekoliko godina u velikom naletu. Francuska marka je za pet meseci 2021. godine isporučila 350.504 vozila, odnosno 44,9% više nego prošle godine.

Treća je Toyota sa 308.062 registracije (+40,4%), dok je četvrtoplasirani BMW sa 305.829 dostavljane automobila (+34%), što ga ujedno čini i najprodavanijim premijum brendom u Evropi.

Peti na listi je Mercedes koji je stigao do 292.162 potrošača. Slede ga Renault (285.975), Škoda (281.000) i Audi (275.024).

Deveta pozicija pripala je američkom Fordu. “Plavi oval” je u razdoblju od januara do maja 2021. godine u Evropi prodao 257.652 četvorotočkaša. Top 10 zaokružio je Fiat. Proizvođač iz Torina je isporučio gotovo 225.000 jedinica.

Blizu deset najboljih bio je Opel sa 221.442 registracije, a nešto slabiji rezultat od nemačkog brenda ima Citroen uz 212.664 prodata vozila.

AutoRepublika 

(1662)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Lesa

Među prvih deset,oko 40% premijum brendova.Izgleda da Evropi baš loše ide😀

Yankee

E moj Forde skoro si pao na nivo Fiata po prodaji u Evropi … Od vecnog #2 do Fiata …

Cuore sportivo

Ford je tesko smece bas ko i vw. Fuj kako su to neudobna auta. Sjeo jednom u focusa ispsovo sam svo vrijeme, ovaj sto ga vozi se ismijao (nije njegovo od firme). Pa brate reko kakva su ovi sjedišta ko kamen

Yankee

Zakljucio si da je svaki Ford tesko smece tako sto si jednom seo u polovnog Focusa? Ala vera …

TheStig

Nakon ovakvih komentara svima je jasno što nam je zemlja gdje jeste..“strucnjaka“ ispod svakog kamena i na svakoj grani.

don

Fiat bolji od citroena i Opela, a kao zastarjele modele nudi…