1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Opel Astra dobija krosover varijantu?
Nova Opel Astra dobija krosover varijantu?
4

Nova Opel Astra dobija krosover varijantu?

386
4
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko Peugeot 308 zaista dobije i krosover izdanje, onda je sasvim izvesno da će tim putem krenuti i nadolazeća generacija Astre.

Astra je izuzetno bitan model za Opel, jer predstavlja jedan od stubova prodaje tog brenda u Evropi, pogotovo na matičnom, nemačkom tržištu.

Proizvođač iz Riselshajma nedavno je predstavio prve zvanične fotografije buduće Astre. Ona će poneti Vizor anfas, koji je ujedno postao zaštitni znak modernih Opelovih vozila.

Nemačka marka potvrdila je da će nova Astra biti dostupna kao hečbek i karavan, ali nije bilo reči o potencijalnom krosoveru. Ove informacije dolaze sa druge strane Rajne, od francuskih automobilskih novinara.

Naime, Francuzi već neko vreme tvrde da Peugeot priprema varijantu 308-ice koja će koketirati sa SUV segmentom, te da će poprimiti neke od odlika modela iz ove klase. Ni sam Peugeot nije do sada potvrdio ove navode, ali se o tome često govori u galskoj stručnoj štampi.

Oni ističu da će nakon Peugeota, i Opel krenuti istim koracima, te da bi Astra trebalo da dobije krosover izdanje. Ovo je poprilično redak slučaj u Evropi, da neki od brendova ponudi neki model u hečbek i krosover varijanti. Jedan od primera jeste Kia sa Ceedom i XCeeedom.

Nova generacija Astre biće predstavljena ove godine. Francuski novinari veruju da bi krosove izdanje trebalo da bude prikazano 2022. godine, a da će u prodaju ući godinu dana posle toga.

AutoRepublika 

(386)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BBn

A šta je onda 3008 i Grandland? Ili ćemo dobiti crossover bez unutrašnjeg prostora, samo povišenog malo?

s mile

Iskreno, zarad ekologije, manje potrošnje, su godinama spustali automobile, da im je klirens spao sa nekadašnjih možda 18cm, pa na 16, pa na 12cm. Što i završava posao onima koji ne silaze sa asfalta. Ali… dobro dođe npr 16cm klirensa. Tako da će svi ovi izdignuti verovatno imati tih 16+cm klirensa.

don

i kod mene je 20+ cm i ne silazi sa asfalta…al se ne falim 😀

Dezon

Forester, Focus Active, Corola Trek, nastavite niz.. Bice zanimljivo

Izmenjeno 2 godine pre od strane Dezon