1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Tonale kao donor za Dodge Hornet
Alfa Romeo Tonale kao donor za Dodge Hornet
1

Alfa Romeo Tonale kao donor za Dodge Hornet

246
1
Podelite sa prijateljima:

Italijanski automobilski novinari javljaju da će Alfin Tonale dobiti bliskog američkog rođaka. 

Kako pišu kolege sa Apeninskog poluostrva, Dodge Hornet će biti derivativni model nastao od Tonalea. i predstavljaće kompaktni SUV za američko tržište. Hornet će se proizvoditi u Italiji, u fabrici u Pomiljanu gde će se vršiti montaža i Alfinog vozila.

Zapravo, i Tonale i Hornet koriste platformu Jeepovog Compassa, i oba modela mogu imati pogon na sve točkove. Italijanski SUV biće predstavljen u serijskom izdanju u februaru naredne godine, na idućem Salonu automobila u Ženevi. Podsetimo, pored konvencionalnih varijanti, Tonale će biti dostupan i kao plug-in hibrid.

Ostaje da se vidi šta će od motora preuzeti Dodgeov SUV koji je ujedno i vrlo bitan model za američki brend. Dodge dugo vremena nije predstavio potpuno novi automobil, odnosno da nije reč o nekom derivativu već postojećih vozila te marke. Podsetimo, gama Dodgea u SAD sačinjena je od tri modela: Charger, Challenger i Durangoa.

Naziv Hornet je već duže u opticaju kod američkog proizvođača. Ovaj naziv nosio je konceptualni SUV predstavljen daleke 2006. godine na Salonu automobila u Ženevi. Ipak, taj model nije doživeo masovnu proizvodnju.

Za sada nema nikakvih potvrda o glasinama koje stižu od italijanskih novinara, niko od Stellantisovih rukovodilaca još uvek nije komentarisao navode o potencijalnom „klonu“ Alfe Romeo Tonale.

AutoRepublika 

(246)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

ako je imaginarni tonale donor, sta li je onda stvarni compass?