1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar F-PACE – „World Car of the Year“ i „World Car Design of the Year“
Jaguar F-PACE – „World Car of the Year“ i „World Car Design of the Year“
0

Jaguar F-PACE – „World Car of the Year“ i „World Car Design of the Year“

168
0
Podelite sa prijateljima:

Jaguar F-PACE je zvanično proglašen za najbolji i najlepši automobil na svetu za ovu godinu, nakon dvostrukog uspeha na World Car Awards u Njujorku, uzimajući prestižne titule World Car of the Year (svetski automobil godine) i World Car Design of the Year (svetski najlepši dizajn godine). Da bi osvojio ova dva trofeja, F-PACE je tokom takmičenja prošao sud od 75 uticajnih automobilskih novinara iz 24 zemlje.

Dr Ralf Speth, Jaguar Land Rover CEO, izjavio je: „F-PACE je dizajniran i konstruisan kao SUV sa izuzetnim performansama, namenjenim za sve uslove, smelog izgleda. Ipak osvajanje nagrada omogućio je talenat i rad naših timova koji su kreirali ovaj najpraktičniji sportski automobil na svetu!“

Da bi osvojio nagradu za najlepši dizajn godine F-PACE se u finalu susreo sa kabrioletom Mercedes-Benz S klase i Toyota C-HR, dok je za Word Car of the Year nagradu trijumfovao nad finalistima Audi Q5 i Volkswagen Tiguan. F-PACE je najbrže prodavani model koji je Jaguar proizveo, a tek je drugo vozilo koje je uzelo obe titule za 13 godina duge istorije World Car Awards.

Mike Rutheford, direktor i potpredsednik World Car Awards rekao je da je F-PACE učinio nemoguće osvojivši obe nagrade, a da su Jaguar i njegovi talentovani radnici pobedili daleko veće i bogatije evropske, azijske i severnoameričke rivale.

O modelu F-PACE: Motori su efikasnog i inovativnog četvorocilindarskog 2.0-litarskog ingenium dizela, sa niskom emisijom CO2 od 126 g/km na visokim performansama 380 ks, sa V6 benzinskim modelom koji može da ubrza od 0-100km/h za samo 5,5 sekundi.

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments