1. Home
  2. Vesti
  3. Novi VW Passat za američko tržište (GALERIJA)
Novi VW Passat za američko tržište (GALERIJA)
3

Novi VW Passat za američko tržište (GALERIJA)

4.13K
3
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je detaljno izmenio Passat spolja i iznutra, ali to ipak ne menja činjenicu da bi „novi“ Passat pre mogao biti opisan kao restilizacija nego kao potpuno novi model. 

Passat u SAD daleko je od onoga što Passat predstavlja u Evropi, pa je samim tim i model potpuno drugačiji. Volkswagen je odlučio da se oproba sa novom generacijom, pre svega zbog činjenice da su Ford i GM najavili povlačenje iz ovog segmenta, te je jasna želja nemačke marke da popuni upražnjeni prostor sopstvenim modelom.

Novi, američki Passat dobio je veću rešetku, nešto drugačije oblikovane odbojnike i svetlosne grupe u odnosu na prethodnika. U R-Line paketu opreme Passat ima i dvobojne aluminijumske felne, a atraktivnom izgledu svakako doprinos i mali spojler postavljen na obodu poklopca prtljažnika.

Promene su evidentne i unutar vozila. U prednjem delu kabine najupečatljivije izmene su nova instrumentalna tabla kao i drugačiji oblik otvora za vazduh odnosno klimu. Volkswagen je otvor postavio praktično celom širinom armaturne table, što je očito odgovor na kritike prethodnom modelu i plastici koja se tu nalazila. Potvrđeno je i da je nova iteracija Passata za Amerikance dobila i poslednju generaciju informativno-zabavnog sistema.

Što se tiče motorizacije, prema svemu sudeći u ponudi će biti samo jedan agregat. U pitanju je dvolitarski turbo motor sa četiri redno postavljena cilindra koji razvija 176 ks i 280 Nm. Uparen je sa šestostepenim automatskim menjačem koji snagu šalje na prednje točkove.

Kompletno predstavljanje nove generacije američkog Passata zakazano je za sutra na Salonu automobila u Detroitu.

AutoRepublika

(4134)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

Suva elegancija.

Slavko

(Ironija, naravno. 🙂 )

Luka

Meni je pasat dobar auto samo me nervira unutra kako izgleda sve je isto kao od pasata b6 samo sto sad ovi noviji imaju multimediju