1. Home
  2. Vesti
  3. Audijevo rukovodstvo neodlučno u vezi sa sudbinom R8
Audijevo rukovodstvo neodlučno u vezi sa sudbinom R8
0

Audijevo rukovodstvo neodlučno u vezi sa sudbinom R8

323
0
Podelite sa prijateljima:

Ni sam Audi ne zna šta mu je činiti sa perjanicom marke. 

Audi je jedini od nemačke premijum trojke koji u svojoj gami poseduje jedan čistokrvni superautomobil. Pitanje je da li bi i Audi R8 ikada stupio na scenu da nije bilo Lamborghinija, ali činjenica je da se ovaj brend može pohvaliti sa takvim krunskim draguljem.

Ipak, u poslednje dve godine iz samog Audija stižu često oprečne informacije kada je reč o sudbini modela R8. Tako je na pitanje digitalnog medija Car Throttle u novembru 2018. godine da li je istina da nemački proizvođač planira verziju sa V6 agregatom, iz Audijeve pres službe stigao je odgovor. „R8 će dokle god je u ponudi biti dostupan samo sa V10 motorom“, stajalo je u saopštenju za javnost.

No, nakon toga dolazi do promene. U avgustu prošle godine, Hans-Joakim Rotenpiler, jedan od članova Upravnog odbora Audija, rekao je za britanski AutoExpress da je tehničko rešenje za novi R8 već razvijeno, ali da su i dalje otvorena neka pitanja. On je tada kazao da to stvoreno rešenje predviđa da R8 postane električni automobil.

U međuvremenu se o ovom modelu retko govorilo, jer je očito da ne postoji definitivna ideja o budućnosti tog vozila. Sada, jedan od visokih rukovodilaca Audija, Julijus Sibah, navodi da su sve karte i dalje na stolu.

On ističe da se često previdi jedna činjenica – R8 GT3 je najprodavaniji trkački automobil na svetu. „Ovo se mora uzeti u obzir kada se odlučuje o budućnosti R8“, rekao je Sibah.

Očigledno je da rukovodstvo Audija nema jasnu viziju za sledeću generaciju svog superautomobila. U vezi sa tim je i sudbina Lamborghinijevog Huracana. Teško da će VW grupa dozvoliti da oba proizvođača zasebno rade na novim modelima, pre svega zbog visokih troškova razvoja.

Dakle, neizvesno doba za proslavljeni duo Audi R8 – Lamborghini Huracan.

AutoRepublika 

(323)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments