1. Home
  2. Vesti
  3. BMW priprema novu generaciju SUS agregata
BMW priprema novu generaciju SUS agregata
5

BMW priprema novu generaciju SUS agregata

1.28K
5
Podelite sa prijateljima:

Bavarci nemaju nameru da se oproste od termičkih motora. 

Uprkos posvećenosti elektrifikaciji, u BMW-u su rešeni da zadrže tradicionalne pogonske jedinice. Prema poslednjim vestima, stižu novi benzinski i dizel agregati, a u pripremi su i šestocilindarski i V8 motori.

To je za Auto Motor und Sport potvrdio Frank Veber, jedan od visokorangiranih funkcionera nemačkog brenda. On je istakao da će BMW morati da se oslanja na SUS pogone i u narednim godinama. „Biće nam potrebno pravo remek-delo od agregata da bismo smanjili globalnu emisiju ugljen-dioksida“, istakao je Veber.

„Novi motori biće razvijeni tako da u budućnosti lako prođu nadolazeće emisione norme. Emisija će biti značajno umanjena, pogotovo kod šestocilindarskih jedinica“, navodi BMW-ov funkcioner.

On je dodao da će budući blokovi biti nešto sasvim novo, dakle verovatno neće imati mnogo zajedničkih elemenata sa aktuelnim pogonskim jedinicama koje koristi germanski proizvođač. Za kraj, Veber je zaključio da je bitno umanjiti emisiju štetnih gasova, ali da se mora voditi i računa o potražnji od strane kupaca, što je jasan signal da će SUS modeli imati mesta u BMW-ovom portfoliju, sve dok za njima bude bilo dovoljno velike potražnje potrošača.

AutoRepublika 

(1279)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DUDE

6 cilindara u nizu…jos kad su atmosferski…eh, 530i…

Iznogud Časni

Na kraju ćemo svi normalni voziti BMW ( jer će jedini da pravi motore) a budale na struju.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud Časni
Renault Terminator

👍

Vozac62

Bravo bmw, bravo i opet bravo

Neko iz mase

Zašto ne turbo?