1. Home
  2. Vesti
  3. Suzuki Vitara – nova generacija stiže 2022. godine
Suzuki Vitara – nova generacija stiže 2022. godine
5

Suzuki Vitara – nova generacija stiže 2022. godine

3.91K
5
Podelite sa prijateljima:

Nova, peta iteracija japanskog SUV-a je pred vratima. 

Četvrta generacija Vitare je na zalasku tržišnog veka. Ovaj model prošao je kroz obimniju restilizaciju 2018. godine i otada je praktično neizmenjen. Uprkos poslovičnoj tajnovitosti Japanaca kada rade na stvaranju novog automobila sa Dalekog istoka su ipak stigle neke informacije o narednoj Vitari.

Što se tiče dizajna, očekuje se evolucija izgleda aktuelnog izdanja, s tim da novinari iz Japana veruju da će Suzuki poraditi na aerodinamici vozila kako bi se postigli bolji rezultati na polju potrošnje goriva odnosno energije. Očekuje se i da će nova Vitara porasti u odnosu na prethodnika, te da će putnici na zadnjoj klupi imati više prostora, kao i da će se uvećati korisna zapremina prtljažnika.

Paleta motora ostaje velika misterija. Poznato je da će Suzuki primeniti elektrifikaciju kod svog noviteta, ali za sada nisu sve informacije potpuno jasne niti dostupne. Japanski brend je već elektrifikovao Vitaru, ali samo sa sistemom blagog hibrida. Od naredne generacije se ipak očekuje korak više.

A to je u ovom slučaju primena klasičnog hibrida ili plug-in hibridne tehnologije. Suzuki već sarađuje sa Toyotom, i u Evropi nude model Swace koji je u suštini prepakovana Corolla. Tako da se čini da će ova marka pre pribeći klasičnim hibridima nego li plug-in varijaciji.

Osim toga, očekuje se da Suzuki prikaže i potpuno novi benzinski motor radne zapremine 1,5 litara. Ova pogonska jedinica imaće četiri cilindra i pomoć turbine. Takođe, japanska marka će nastaviti da nudi pogon na sve točkove, što je bila jedna od vrlina svih Vitari do sada.

I dalje je nepoznato kada bi nova Vitara mogla stupiti na scenu, ali neki nagađaju da će se to odigrati u prvoj polovini iduće godine. Svakako je da će premijera biti organizovana tokom 2022. godine.

AutoRepublika

(3913)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sa Wb-om od samo 250 cm aktuelna Vitara je na neki način maltene najmanji SUV B segmenta.
I sa takvom „osnovnom merom automobila“ ne možeš ti u kolima da očekuješ neki kolosalan komfor pozadi.

S mile

S cross, meni bolji izbor. Ne znam zasto se Vitara forsira

moron

S Scross ima 10 cm veći Wb, tako da svakako nudi bolji komfor od Vitare.

Samo. ne razumem, u Evropi se i aktuelni RAV4 i corolla već nude i pod bedžom suzukija. I to po dosta divljim cenama.
Da li će nova Vitara imati Toyotine gene, a samo znak suzukija?
Šta će da se desi sa S Cross-om,, posle ovog ?

Rikošet

Mene je ovaj automobil prijatno iznenedio. Sa 1.0 Turbo motorom od stotinjak KS upariti 4×4 pogon i da to ok funkcioniše u praksi je zaista vrijedno pohvale…

Čakar

Odličan auto što se tiče motorizacije,sa katastrofa slabim kočnicama,dokazano na valjcima,pogotovo 4×4.