1. Home
  2. Vesti
  3. Upoznajte Renault Taliant (GALERIJA)
Upoznajte Renault Taliant (GALERIJA)
9

Upoznajte Renault Taliant (GALERIJA)

2.93K
9
Podelite sa prijateljima:

Francuzi su prepakovali novu generaciju Dacije Logan u model Taliant koji je debitovao za tursko tržište. 

Renault godinama unazad prepakuje Dacijine automobile i prodaje ih pod svojom značkom na onim tržištima gde postoji procena da rumunska marka ne bi mogla tako lako da se probije. Poslednjim promenama u Renault grupi Lada i Dacia su deo jedne nove celine, ali postoje zemlje gde nijedna od ove dve marke nije dostupna – u takvim slučajevima Renault plasira proizvode pod svojom značkom.

Tako je i ovaj Taliant predviđen da se pokaže pre svega u Turskoj, a ujedno se i proizvodi ovde te se može reći da je na domaćem terenu. No, iako je mehanika i osnova ista, Taliant je ipak vizuelno bitno drugačiji od Logana.

Na anfasu vidimo karakterističnu Renaultovu svetlosnu grupu, tu je i naravno drugačija rešetka, te izmenjeni odbojnik i nešto izraženija hauba nego što je to slučaj sa rumunskim sedanom. Pozadi takođe vidimo drukčiju svetlosnu grupaciju, koja se prostire malo i na bok vozila, što sve daje značajno drugačiji izgled od Logana.

No, promena nije bilo po pitanju gabarita, jer je sve u milimetar isto kao i kod Dacijinog modela. Naravno, i dalje impresionira ogromni prtljažnik sa 600 litara zapremine, a Renault je zadržao u ponudi sistem za organizaciju prostora u ovom prostoru, koji je predstavljen sa novom generacijom Logana.

Kada se zakorači u kabinu, evidentne su velike razlike između Renaultove berline i Dacijinog izdanka. Sve izmene su fokusirane na deo ispred vozača. Tu je Renaultov multifunkcionalni upravljač, kao i nešto drugačiji otvori za „duvaljke“. Takođe, nema mat plastike kao kod Logana, već je u upotrebi ona visokog sjaja.

Ostala rešenja, poput instrumentalne table, kao i priključka za smartfon umesto ekrana za informativno-zabavni sistem kod baznih trimova su ista za oba automobila. Naravno, kao i kod Logana, uz skuplje pakete opreme dobija se i pravi displej za upravljanje info-zabavnim sistemom.

Paleta motora ostala je ista kao i kod rumunskog aduta. Dakle, samo trocilindraši i ništa od dizelaša. Uvodni agregat je atmosferac – i to 1,0 65 ks, a ponudi je i turbo izdanje koje dostavlja 90 ks. Najsnažnija pogonska jedinica sa 100 ks je ona koja ima mogućnost da koristi i plin pored benzina.

Renault je već počeo sa proizvodnjom Talianta u fabrici u Bursi, i počeo je sa primanjem narudžbina u Turskoj. Veruje se da bi Taliant uskoro mogao da bude ponuđen i u Rusiji, ali to tek treba da bude potvrđeno.

AutoRepublika 

(2929)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Dacia se prodaje u Turskoj, jedino nemaju Logan u ponudi.

Renault Terminator

Yugo,Yugo rodna grudo…de mi reci kako si stavio avatar/sliku?Hoću i ja😁..

YugoFlorida

Haha, to mi je slika s Gmaila. Moraću sigurno da je promenim. 😄

Izmenjeno 2 godine pre od strane YugoFlorida
DOLF

Da je liftback, da ima rveni nivo na obrtomeru i da je „tablet“ lepše uklopljen bio bi odličan… a ovako je to samo Logan.

BB

Dobro izgleda, a izgled i prodaje auto, ko još gleda motor…

Bungi

U odnosu na prvu generaciju Logana sa Reno znakom ovo je svemirski brod, bukvalno.Naravno i cijena više nije 7000 nego 9999 Eura za osnovni model.Kad se otvori prtljažnik jasno je da se radi o Loganu, ušteda je previše.Ja bih opruge koje su najpouzdanije rješenje razvukao poprijeko i sakrio u jednu gumirano plastičnu cijev tako da bi opruge vršile funkciju torzije kod vrata prtljažnika a estetski bi bile ugodnije.Nekakva plastika ili tkanina bi morala pokrivati donju zonu prtlažnika ispod vrata.Ipak je na njemu Reno znak.

Milan

Kad vidim ove ogoljene opruge i metal na automobilu is 2021 stresem se

BB

A ja se stresem kada vidim cijene novih automobila, bile opruge vidljive ili ne…

Siniša

Jao isti frižider prekidač za svetlo u kabini/gepeku još od prvog klija. Od menjanja zadnjeg desnog sam digao ruke posle 4-5 komada. (taksi)
Inače nemam zamerki, ako bude upola dobar kao stari biće super.