1. Home
  2. Vesti
  3. Ruski Ural dobio poziv za vojsku
Ruski Ural dobio poziv za vojsku
0

Ruski Ural dobio poziv za vojsku

1.48K
0
Podelite sa prijateljima:

Vojni kamion s četiri pogonska točka i oklopnom kabinom će biti zvanično i svečano premijerno predstavljen na događaju zakazanom za ponedeljak 23. avgust.

Ruski proizvođač vozila „Ural“ je pripremio novitet za predstojeći forum „Armija-2021.“. Vojni kamion s pogonom na obe osovine i oklopnom kabinom će prvi put biti javno viđen u Kubinki, koja se nalazi u neposrednoj blizini Moskve. Istovremeno, od samih najava, kamion privlači veliku pažnju neobičnim dizajnom. Rešetka hladnjaka je izuzetne širine, pa u kombinaciji s nagnutim, zakošenim prednjim delom (nosom) daje kamionu zastrašujuć, brutalan izgled.

Masivna rešetka se proteže celom širinom (špicastog) nosa kamiona. U sredini je utisnuta ploča s nazivo fabrike. Ispod je smešten brtalni branik s velikim ovalnom diodnim elementom i kukom. Kabina kamiona je izrađena u stilu njuškaša i u potpunosti je blindirana. Zavarena je iz jednistvenih komada metala. Staklene površine su ojačane i sposobne da zaštite od efekata eksplozije i pucnjave. Poklopac motora je izrađen od staklenih vlakana ojačanih plastikom.

Fotografija brutalnog noviteta je ovih dana objavljena po prvi put, uz slike još dva kamiona koji će se takođe pojaviti na armijskom forumu za koji dan. Pored kamiona s oznakom Ural-43206 s još uvek neimenovanim indeksom, premijeru će imati još dva modela: Ural-43200BB i Ural Tornado s konfiguracijom pogonskih točkova u rasporedu 6×6.

Ruski proizvođač Ural nije dobavljač samo ruske armije. Prošlog proleća su iz ove firme sklopili ugovor s vojskom Filipina, pa su i njima isporučivani kamioni ove marke. Takođe, i nacionalna policja je naručila jedan kontigent kamiona s oznakama Ural-43206 NEXT. Ta vozila leže na četiri točka i svi oni imaju ulogu pogonskih.

AutoRepublika

(1484)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments