1. Home
  2. Vesti
  3. Najveća cicija među profi sportistima kupio Rolls-Royce od 330.000 dolara
Najveća cicija među profi sportistima kupio Rolls-Royce od 330.000 dolara
0

Najveća cicija među profi sportistima kupio Rolls-Royce od 330.000 dolara

681
0
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko pratite košarku onda vam je sigurno poznato ime Kavai Lenard. Slavni igrač tima Los Anđeles Klipers već duži broj godina važi za jednog od najboljih igrača u američkoj ligi NBA i može se pohvaliti s dve šampionske titule (i to oba puta je proglašen za najboljeg igrača u finalu) i velikim brojem individualnih priznanja.

Međutim, Kavai je takođe poznat i kao velika cicija „preko bare“ iako je njegov godišnju ugovor težak oko 34 miliona američkih dolara (uz verovatno još toliko od strane sponzora, reklama i ostalih marketinških prava).

Takvu „reputaciju“ je stekao pre pet godina kada je u jednom razgovoru sa medijima izjavio da još uvek svakodnevno vozi stari Chevrolet Tahoe iz 1997. godine koji je kupio još u srednjoj školi. Na pitanje zašto još uvek nije zamenio terenca čija se vrednost u tom momentu procenjivala na samo 1.390 dolara, Lenard je izjavio da je Tahoe „otplaćen, ne kvari se, kao i da je za njega osiguranje jako jeftino“, a pritom se požalio da mnogo troši, pošto kombinovana potrošnja terenca iznosi oko 18 litara na 100 prevaljenih kilometara.

Naravno, njegov novac pa samim tim i njegova odluka na šta će ga potrošiti, mada je teško ne nasmejati se. Doduše, Kavai je u prošlosti pokazao da je spreman izdvojiti velike sume novca za neke druge stvari, pa je u vreme kada je ova priča bila aktuelna, takođe izdvojio 13,3 miliona dolara za kuću u San Dijegu (američka savezna država Kalifornija) gde je inače odrastao.

Lenard je opet u medijima, a ovaj put tema rasprave je njegov novi ljubimac. Čini nam se da je konačno penzionisao starog Chevroleta pošto se izložbeno-prodajni salon Champion Motoring upravo pohvalio da je NBA zvezdi prodao Rolls-Royce Cullinan vredan čak 330.000 „zelembaća“.

Ali naravno, u svom „tihom“ stilu, košarkaš je izabrao model bez nekih dodatnih modifikacija, u beloj boji i s crnim felnama. Naravno, Cullinan je nemoguće ne primetiti gde god da se pojavi, ali istovremeno u gradu kao što je Los Anđeles, gde živi veliki broj atletičara i holivudskih zvezda, ipak nije toliko redak.

Pokreće ga 6,75-litarski turbobenzinac sa dvanaest cilindara koji razvija 570 „konja“ i maksimalnih 850 Nm obrtnog momenta, a snaga se prenosi na sva četiri točka preko osmostepenog automatskog menjača.

Ne sumnjamo da će Kavai uživati u njemu, a ostaje nam da vidimo da li će ga zadržati narednih dvadesetak godina kao i starog i proverenog Chevroleta.

AutoRepublika

(681)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments