1. Home
  2. Vesti
  3. Sledeće godine isporuka prvog baterijskog papamobila u istoriji
Sledeće godine isporuka prvog baterijskog papamobila u istoriji
3

Sledeće godine isporuka prvog baterijskog papamobila u istoriji

224
3
Podelite sa prijateljima:

Kada bi papa Franja bio ljubitelj automobila, što naposletku možda i jeste, verujemo da bi se ovih dana radovao, za sledeću godinu najavljenoj isporuci električnog automobila od strane kompanije Fisker Inc, sa sedištem u kalifornijskom Los Anđelesu. Naime, ova firma je predstavila čisto električni model koji će igrati ulogu koja u originalu nosi naziv „Popemobile“, i koji će kao takav biti zvanično vozilo pape Franje. 

Henrik Fisker je kao predsednik i izvršni direktor firme Fisker Inc u petak na društvenim mrežama objavio informacije o susretu s papom Franjom i planovima o izradi prvog električnog modela Popemobile. Henrik Fisker se nalazio u društvu i suosnivača kompanije Gete Gupte.

Komentarišući tok sastanka i vozilo, Henrik Fisker je rekao „Bi sam inspirisan time što negde pročitah da se papa Franja veoma brine o očuvanju prirode i uticaju klimatskih promena na buduće generacije.“

Što se tiče konkretnog vozila, ono će u stvari biti specijalno prilagođena verzija električnog krosovera Fisker Ocean, sa staklenom kupolom koja se uvlači i materijalima u enterijeru koji se ekološki podobni. Posedovaće solarne ploče na krovu, dok će podne prostirke biti izrađene od recikliranih plastičnih boca koje su izvađene iz zagađenih okeana. Sve ove informacije je s javnošću podelio američki proizvođač vozila.

Proizvođač elektromobila još uvek nije obelodanio koja je cena modifikovanog Oceana koji će biti posebno izrađen za vrhovnog poglavara rimokatoličke crkve. Međutim, ono što se zna je da cena američkog električnog SUV-a, u Nemačkoj iznosi od 39.152 američka dolara, dok je za oko 1.700 zelembaća jeftiniji u matičnoj državi.

Početak proizvodnje Oceana se planira za novembar 2022 . godine. Fisker je sklopio ugovor o uslužnoj proizvodnji u Evropi, s čuvenom komapnijom Magna International Inc.

Na kraju još da kažemo da veza između pape i ekološkog aktivizma nije nikakva novina. On je tokom prošle godine od japanske Toyote dobio vodonični sedan Mirai.

AutoRepublika

(224)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Šta ako se zapali 🙂

Cuore sportivo

Hahaha

BB

Biće prvi crni papa…