1. Home
  2. Vesti
  3. Cadillac XT4 u dizel izdanju uskoro i u Evropi
Cadillac XT4 u dizel izdanju uskoro i u Evropi
0

Cadillac XT4 u dizel izdanju uskoro i u Evropi

208
0
Podelite sa prijateljima:

Američki Cadillac je najavio nastup na evropskom tržištu počev od 2020. godine, i to s modelom nazvanim XT4 koji će biti ponuđen u dizel verziji. Pomenuti je drugi model marke koji će na domaćem tržištu biti u ponudi s dizel agregatom, nakon što je led probio sedan BLS koji se proizvodio od 2006. do 2010. godine.

Druga „dizel lasta“ Cadillaca je promovisana na Salonu automobila u Njujorku proleća prethodne godine, a na tržištu Amerike se već skoro godinu dana nudi u varijanti koju pogoni dvolitarski turbo s 237 konjskih snaga.

Varijatet namenjen evropskom kupcu će takođe posedovati dvolitarski motor koji uz asistenciju turbo tehnologije isporučuje 170 konjskih snaga i 380 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta. Menjačka kutija će biti devetostepena automatska.

Da podsetimo da je novi „Evropljanin“ po klasnoj pripadnosti primerak iz SUV segmenta, i da je 4,6 metara dug. Ta karakteristika ga, u smislu gabarita, svrstava u neposredno okruženje modela Peugeot 5008 (4,64 m) i Audi Q5 (4,66 m).

U trenutku premijere na Starom kontinentu, XT4 će biti dostupan u dva izdanja Launch Edition, s pogonom na prednje točkove ili opcionim 4×4 sistemom i gumama koje su montirane na aluminijumske felne prečnika 20 inča. Svaka od verzija će posedovati izvanredan broj bezbednosnih, kao i stavki koje podižu opšti nivo komfora, poput grejanih sedišta, prepoznavanja saobraćajnih znakova i brojnih drugih sistema vozačke asistencije.

Međutim, mreža Cadillaca je prilično ograničena u Evropi, pa tako u Francuskoj posluju samo dva salona. Situacija nije mnogo bolja ni u Nemačkoj gde je najavljena cena za Launch Edition varijantu u nivou od 42.900 evra, dok je 49.200 evra dovoljan iznos kako biste postali ponosni vlasnik primerka u Launch Edition Sport paketu opreme.

AutoRepublika

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments