1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla i zvanično ulazi na rusko tržište
Tesla i zvanično ulazi na rusko tržište
0

Tesla i zvanično ulazi na rusko tržište

146
0
Podelite sa prijateljima:

Ilon Mask je potvrdio da će Tesla uskoro početi da prodaje svoje automobile i u Rusiji. 

Američka marka je trebalo da počne da posluje u Rusiji još 2016. godine, ali se to na kraju nije dogodilo. No, Ilon Mask je govoreći ruskoj online konferenciji New Knowledge objavio da će Tesla i zvanično stupiti na rusko tržište, ali nije precizirao kada će se to dogoditi.

Mask je potrvdio da će nakon toga ovaj brend početi sa isporukama vozila i u druge susedne zemlje, poput Kazahstana, te da su zainteresovani da dalje prošire svoju prodajnu mrežu. Milijarder je kazao da Tesla između ostalih država razmatra i Rusiju kao lokaciju za proizvodnju svojih automobila odnosno za formiranje nove fabrike.

Podsetimo, ova marka trenutno gradi dva pogona – jedan u Nemačkoj, gde će se montirati Model 3 i Model Y za evropske kupce, dok se u saveznoj državi Teksas u SAD stvara druga fabrika, odakle će između ostalih vozila dolaziti i Cybertruck.

Teslinih automobila, naravno, već ima u Rusiji. Oni su u tu zemlju uvezeni iz inostranstva, najčešće iz Evrope ili SAD. Prema zvaničnim podacima, tokom prethodne godine u Rusiji je indeksiran 221 novi četvorotočkaš ovog brenda. Od toga više polovina otpada na ujedno i najpopularnije vozilo koje proizvodi Tesla – Model 3 sa 110 registracija u najvećoj zemlji na svetu tokom turbulentne 2020. godine.

AutoRepublika 

(146)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments