1. Home
  2. Vesti
  3. Lexus ove godine predstavlja prvi plug-in hibridni model
Lexus ove godine predstavlja prvi plug-in hibridni model
0

Lexus ove godine predstavlja prvi plug-in hibridni model

144
0
Podelite sa prijateljima:

Japanski proizvođač ulazi u sferu priključnih hibrida. 

Lexus se godinama unazad oslanja na hibridnu tehnologiju koju je razvila matična Toyota. No, vremena i situacija na tržištu se menjaju, tako da je postalo pitanje trenutka kada će i Lexus krenuti stopama Toyote i ponuditi svoj plug-in hibrid. Prema poslednjim najavama iz Japana, to će se dogoditi do kraja tekuće godine.

Prvi plug-in hibrid zapravo bi trebalo da bude samo nova varijanta modela NX, čime će Lexus otvoriti novo poglavlje u svojoj karijeri. Nakon toga stići će niz novih baterijskih automobila. Šta više, japanski premijum brend želi da do 2025. godine u svom portfoliju poseduje 12 takvih vozila.

Naravno, uz plug-in hibride koji se vide samo kao prelazni korak na putu do potpuno električne mobilnosti jesu i 100% električni četvorotočkaši. Lexus je potvrdio da će uskoro, već naredne godine plasirati i svoj prvi „pravi“ EV. No, činjenica je da ova marka u svojoj gami već poseduje jedan EV – i to UX300e.

Što se tiče budućeg električnog aduta, očekuje se da Lexusov model bude u bliskoj vezi sa Toyotinim BZ4X. To znači da će ovi automobili koristiti istu platformu, a moguće je i veći deo drugi komponenti uključujući i pogonski sklop i baterije.

AutoRepublika 

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments