1. Home
  2. Vesti
  3. Jurili Ferrarijem 242 km/h pa ostali bez njega zbog radarske kontrole
Jurili Ferrarijem 242 km/h pa ostali bez njega zbog radarske kontrole
1

Jurili Ferrarijem 242 km/h pa ostali bez njega zbog radarske kontrole

2.26K
1
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je dvojicu Belgijanaca francuska žandarmerija uhvatila u retko viđenom prekoračenju brzine kretanja vozila na autoputu, morali su da plate kaznu „tešku“ 1.500 evra, ali to nikako nije najveći gubitak s kojim su se ovi brzanci suočili.

Naime, Ferrari 488 Pista poseduje biturbo V8 motor koji razvija 720 konjskih snaga. Kada se dodatno zna da je šasija italijanskog egzotika izrađena od veoma lakih kompozitnih materijala, onda se stiče i jasnija slika šta sve može da uradi ovaj automobil u vlasništvu grešnika, kada se potera na pravcu. Tehničke specifikacije kao gornju brzinsku granicu navode 330 km/h.

Čitajući gore izrečene podatke, proizilazi da 242 km/h koliko je zabeležio radar plaćen iz francuskog budžeta, i nije neko „postignuće“, ali isto tako treba znati i da je ograničenje na delu autoputa A31 kod Ot-Marnea bilo 130 km/h. Jasno, policija se suočila i s malim problemom sustizanja vozila u prekršaju, ali kada su im konačno „stali za vrat“, došli su u priliku da ih kazne pomenutim iznosom, a sve to začinjeno i zabranom upravljanja motornim vozilom u Francuskoj u trajanju od pola godine.

U nekim državama bi vas policija u ovakvom prekršaju samo oglobila i trenutno oduzela mogućnost daljeg upravljanja automobilom, što bi značilo da suvozač nema (zakonski) problem da nastavi vozačku avanturu, ukoliko naravno ima dozvolu i čini to u skladu s propisima kojima se reguliše saobraćaj. Međutim, ovde to nije mogao biti epilog jer je Ferrari zaplenjen na neko vreme, a u skladu sa lokalnim propisima.

Kao šlag na tortu, stiže i informacija da su Belgijanci morali da zavuku ruku u džep dovoljno duboko da bi dohvatili još dve hiljade evra, koliko im je naplatio taksista da ih odbaci do tamo gde su krenuli. Dakle, čak i više nego što je koštala kazna!

AutoRepublika

(2258)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Zla kob