1. Home
  2. Vesti
  3. Land Rover beleži veliko interesovanje za novi Defender, ali…
Land Rover beleži veliko interesovanje za novi Defender, ali…
0

Land Rover beleži veliko interesovanje za novi Defender, ali…

295
0
Podelite sa prijateljima:

Britansku marku muči isti problem kao i ostatak automobilske industrije – nedostatak mikročipova i poluprovodnika. 

Već smo videli da se neki proizvođači na razne načine dovijaju ne bi li minimizovali uticaj opšte nestašice mikročipova, pa je tako Peugeot rešio da prve serije nove generacije 308-ice budu dostupne samo sa analognim instrumentalnim tablama.

Land Rover nema mnogo prostora za manevar, a kriza sa poluprovodnicima sve jače pritiska ovaj brend. Finansijski direktor JLR-a, Ejdrijan Mardel, potvrdio je da će se za neke verzije modela ove marke čekati poprilično dugo – čak 12 meseci. Situacija je posebno loša kada je reč o plug-in hibridnim vozilima ali i novom Defenderu.

Aktuelna iteracija Defendera otpočela je komercijalnu karijeru u doba velike bure – prošle godine u aprilu, kada je korona kriza snažno prodrmala temelje Evrope. „Prošle godine smo u aprilu imali oko 8.000 narudžbina za Defender, otada zainteresovanost raste“, navodi Mardel.

U normalnim uslovima to bi bile odlične vesti, no čini se da bi Defender mogao postati žrtva sopstvenog uspeha. Tako trenutno Land Rover ima 20.000 porudžbina za ovaj terenac, a mesečno se javi novih 7.000 kupaca, što je daleko više od planiranih i predviđenih 5.000… To znači da bi ove godine Defender mogao lako da ostvari daleko bolji rezultat nego lane kada je registrovano 45.244 jedinice.

Land Rover veliku muku muči sa nedostatkom mikročipova. Šef ove kompanije, Tijeri Bolor, rekao je da su proizveli 7.000 jedinica manje u prvom kvartalu ove godine, samo zbog pomenute nestašice. Šta više, trenutno imaju 100.000 narudžbina za razne modele koje čekaju da bude dostupan dovoljan broj ovih vitalnih komponenti u modernoj automobilskoj industriji.

AutoRepublika 

(295)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments