1. Home
  2. Vesti
  3. Bugatti Chiron sa pređenih 74.000 km
Bugatti Chiron sa pređenih 74.000 km
0

Bugatti Chiron sa pređenih 74.000 km

3.03K
0
Podelite sa prijateljima:

Malo je hiperautomobila koji pređu ovoliku kilometražu.

Razlog je poprilično jednostavan, ogromna većina takvih vozila se koristi sporadično i na kratkim relacijama. Zaista su retki primeri da se neki od hiperautomobila upotrebljava svakodnevno, tako da je 74.000 pređenih kilometara za Chiron zaista jedinstvena pojava.

No, ovde ipak nije reč o serijskom primerku. Naime, ovo je vozilo koje nosi internu oznaku 4-005, odnosno ovde se radi o prototipu Chirona koji je Bugatti koristio za sprovođenje niza testova.

Francuski brend navodi da je u pitanju predserijski automobil koji se koristio kao baza prvo za razvoj samog Chirona, a potom i za sva softverska unapređivanja koja su u međuvremenu priređena za ovaj model.

Ovaj primerak je u upotrebi od daleke 2013. godine, i otada je prevalio 74.000 km. Ne zvuči kao naročito impresivna cifra, no valja imati u vidu da je automobil korišćen u zaista teškim uslovima.

Prevalio je gotovo „čitavu“ Evropu prilikom razvojnog puta Chirona, kao i dobar deo Severne Amerike. Uz to, u “radnu knjižicu” mu ulazi i višemesečno svakodnevno testiranje na stazi Nardo, pre nego što se Bugatti spremao za atak na brzinski rekord.

No, nakon osam godina službe vreme je da 4-005 ode u penziju. Zaista je retka prilika da neki prototip ovoliko dugo poživi, kao i da bude penzionisan.

AutoRepublika 

(3031)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments