1. Home
  2. Vesti
  3. Da li je ovo novi Renault 4?! (FOTO)
Da li je ovo novi Renault 4?! (FOTO)
6

Da li je ovo novi Renault 4?! (FOTO)

384
6
Podelite sa prijateljima:

Na internetu su se pojavile patentne fotografije automobila za koji mnogi tvrde da je budući Renault 4. 

Novi šef Renault grupe, Luka de Meo, najavio je da će francuska marka uskoro opet ponuditi dva legendardna modela 4 i 5, oba u električnom izdanju, kao adute za uspeh u 21. veku. Sa priloženih fotografija možemo zaključiti da je stil prezentovan sa novom „peticom“ našao primenu i kod potencijalne četvorke.

Ono što na prvi pogled impresionira jeste veliki klirens, što znači da će ovaj novitet biti krosover, odnosno smestiće se u SUV segment, a ne u MPV klasu. Uopšteno, čitav eksterijer izgleda minimalistički, sa primesama retro stila. To je valjda ono što bi Renault i želeo za svoju novu iteraciju „četvorke“.

Međutim, francuski novinari gledaju na obelodanjene fotografije sa dozom opreza, jer se i u prošlosti više puta dešavalo da ne budu verodostojne. Renault je zakazao specijalnu manifestaciju za novembar, kada će biti proslavljeno i pedeset godina od rođenja Renaulta 4, te je sasvim moguće da upravo tada bude prikazana nova generacija.

Ovaj novitet koristio bi istu platformu kao i aktuelni Renault Zoe, a tom arhitekturom poslužiće se i buduća „petica“. Za sada nema informacija o potencijalnom pogonskom sklopu, kao ni o kapacitetu baterija i dometu vozila.

Izvorna “četvorka” nalazila se u proizvodnji čak 31 godinu, od 1961. do 1992. godine. Francuski proizvođač prodao je više od osam miliona jedinica ovog legendarnog automobila.

AutoRepublika 

(384)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Renoo Quattro…“ Kao klinac sam redovno letovao u CG i na primorju im je bio jači TV i radio signal iz Italije, nego domaći sa Lovćena i Orijena. Uhvatiti domaću TV i radio stanicu je godinama bila nemoguća misija, pa sam skoro uvek na radiju slušao RAI UNO … A italijanski, naravno, nisam razumeo. I sećam se kako su se dugo vrtele reklame za Reno Quattro… Posto je tada već postojao Audi Quattro, ja sam, kao teška budala, najpre mislio da je Reno napravio vozilo koje bi bilo pandan Quattro varijantama Audija. A kada sam shvatio da je Quattro zapravo… Pročitaj više »

Don

Bas 🙂
Nego, sta nam Musa radi?! Jel se javlja taj duh bez sjekire? Pomiče li čaše?
Jesil mu rekao da mu neću pivu platit’?

moron

Ne javlja se.

don

zna li on da se uskoro treba organizirati dan Mladosti na Fruskoj gori? Sigurno ga domaci izdajnici ometaju, provjeri to!

BB

Znaš onaj vic kad je policajac zaustavio audi Quattro i kažnjava ih što ima pet putnika. Objašnjava on kako quattro znači 4 pa ne smiju voziti više putnika. Vozaču dosadilo da se raspravlja, pa pita d ali može da priča sa kolegom. A kolega je trenutno zauzet, kažnjava onu dvojicu u Fiatu Uno… 🤣😂

moron

😀😀😀