1. Home
  2. Vesti
  3. Ažurirani Dacia Duster stiže u junu
Ažurirani Dacia Duster stiže u junu
1

Ažurirani Dacia Duster stiže u junu

341
1
Podelite sa prijateljima:

Rumunska marka navodno je zakazala premijeru restilizovanog modela za 22. jun. 

Duster se pokazao kao vrlo uspešna priča za Daciju, stoga ne čude ni najave o potpuno novoj generaciji. Do tada, aktuelna iteracija dobiće osvežavanje, koje bi trebalo da omogući bezbrižan ostatak karijere za ovaj niskobudžetni SUV.

Koliko će restilizaciji biti temeljita ostaje da se vidi, ali po aktuelnim najavama čini se da će u pitanju biti samo blago ažuriranje Dustera, a da će se velike promene ostaviti za 2023. godinu kada bi trebalo da se pojavi treća generacija. Od vizuelnih izmena sigurno je da će rumunski „terenac“ dobiti novu prednju svetlosnu grupaciju sa svetlosnim potpisom koji je u skladu sa stilom koji je prisutan kod Sandera i Logana.

Na unapređenom Dusteru ipak nećemo videti novi logo Dacije, ili bar tako veruju automobilski novinari iz Francuske. Restilizacija bi trebalo da donese i novi izgled felni, kao i još boja u paleti za eksterijer. Malo izmena će biti unutar kabine, a glava bi trebalo da bude uvećanje dijagonale centralnog displeja sa 7 na 8 inča.

Spisak promena i unapređenja se ne zaustavlja ovde. Oprema bi takođe trebalo da bude obogaćena, odnosno Dacia će nešto iz kolumne opcionala prebaciti u deo standardne opreme. Pored toga, očekuje se da ažurirani Duster dobije i neke od naprednih sistema aktivne i pasivne bezbednosti, i veruje se da će AEB sigurno naći primenu kod osveženog SUV-a.

Ispod haube neće biti većih izmena. Ono što se zna je da će se vratiti EDC menjač, kao i da će biti dostupan samo kod jednog agregata – benzinca sa 150 ks. Naravno, nema ništa od hibridizacije i elektrifikacije, a sigurno je da će Dacia nastaviti da nudi i verziju sa TNG-om.

Prema nezvaničnim podacima, rumunska marka će početi da prima narudžbine za osveženi Duster od jula tekuće godine.

AutoRepublika 

(341)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest