1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche: Električni Macan stiže 2023. godine
Porsche: Električni Macan stiže 2023. godine
0

Porsche: Električni Macan stiže 2023. godine

143
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka potvrdila je da radi na razvoju EV izdanja Macana. 

To što stiže električna varijanta ovog SUV-a ne znači da će termička verzija otići u penziju – baš suprotno! Porsche planira da istovremeno u ponudi ima oba modela, tako da ćemo novi Macan videti prvo u konvencionalnom odelu i takav četvorotočkaš biće predstavljen tokom ove godine.

Nemački proizvođač ističe da je prodaja električnih vozila značajno porasla u Evropi, ali da nije tako u ostatku sveta, ta da njenu okosnicu i dalje čine SUS agregati i da će tako i ostati u narednim godinama. Podsetimo, Porsche radi i na istraživanju sintetičkih goriva koja bi mogla predstavljati spas za tradicionalne motore sa unutrašnjim sagorevanjem.

No, i pored toga, Porsche ulaže velika finansijska sredstva u elektrifikaciju. Novi talas električnih vozila ove marke trebalo bi da počne upravo sa baterijskim Macanom koji će se naći na tržištu 2023. godine. Ovaj automobil koristiće novu PPE platformu koja je razvijena za nadolazeću generaciju električnih vozila.

Porsche je saopštio da je počeo sa testiranjem prototipova električnog Macana na javnim putevima, a tom prilikom prikazano je i kako izgledaju ovi automobili koji su na početnom delu razvoja. Dakle, može se zaključiti da će ovakav Macan imati nešto izraženiju liniju padajućeg krova nego što je bio slučaj do sada. O ostatku karoserije ne vredi trošiti reči, jer se ipak radi o prototipu koji se i dalje usavršava.

Nemci najavljuju da će ovi opitni automobili u naredne dve godine prevaliti više od tri miliona kilometara, u najrazličitijim vremenskim uslovima. Cilj je kako kažu da električni Macan postane najsportskiji model u svom segmentu.

AutoRepublika 

(143)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments