1. Home
  2. Vesti
  3. Great Wall priprema kompaktni električni automobil Ora R2
Great Wall priprema kompaktni električni automobil Ora R2
3

Great Wall priprema kompaktni električni automobil Ora R2

231
3
Podelite sa prijateljima:

Ora predstavlja najmlađu ćerka-firmu, zavisno društvo poznatog kineskog proizvođača automobila Great Wall. Oformljena je pre dve godine s proklamovanim ciljem razvoja električnih automobila. Tako gama marke Ora već broji dva modela: kros-liftbek srednje veličine Ora iQ kao i maleni hedžbek Ora R1. Inače, o automobil(čić)u Ora R1 smo pisali, a zbog simpatičnog dizajna i više nego primamljive cene, pobudio je ogromno interesovanje među publikom.

Drago nam je da vam prenesemo da je treće čedo kineske marke već „na putu“, a u pitanju je mali automobil s petoro vrata koji će poneti oznake Ora R2. Azijati su najavili ponudu mališana koji će u nekom kasnijem trenutku dobiti „pravo kršteno“ ime, a ono će za tu svrhu biti pozajmljeno iz životinjskog sveta.

Ora R2 – zadnji kraj

Kao i prvi mališan, tako i ovaj koji je još uvek u razvoju, pripadaju istom – to jest A+ segmentu, iako je novajlija nešto malo gabaritniji od Ore R1. Na taj način će se novi kockasti hedžbek prostirati u dužinu na 3.625 milimetara, uz međuosovinsko rastojanje od 2.490 milimetara.

Ora R2

I jedan i drugi model su razvijeni oko iste ME platforme. Konkretna arhitektura omogućava da se elektromotor postavi na prednju osovinu i nudi jednostavnu šasiju s polukrutim oslanjanjem na zadnjoj osovini. Kontstruktor nam još uvek kroz fotografije, nažalost nije pružio uvid u ono što možemo očekivati u putničkoj kabini, ali je razumno nadati se jedinstvenom panelu na kom će se naći verovatno dva ekrana, kako za instrumentaciju, tako i za info-zabavni sistem.

Ora R2 – bok

Što se tiče daljih tehničkih specifikacija, Ora R2 ponavlja ono što smo „videli“ na vrhunskoj verziji modela R1. To dakle znači da će električni agregat razvijati 48 konjskih snaga uz 125 njutn metara uvek dostupnog maksimalnog obrtnog momenta. Trakciona baterija nudi kapacitet od 33 kW/h, što bi trebalo biti dovoljno za nekih 350 kilometara po NEDC protokolu, što prevedeno u „prave kilometre“ znači nešto preko dve stotine.

Great Wall se nada da će uspeti da se izbori s ciljem koji podrazumeva početak ponude malenog hedžbeka Ora R2, na lokalnom tržištu tokom leta koje je aktuelno već nekoliko poslednjih dana. Nudiće se po nešto višoj ceni od top verzije modela R1, koji sada košta 11.200 američkih dolara, ne računajući podsticaje, a koje i dalje promoviše kineska vlada.

AutoRepublika

(231)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Evo ne mora u dolarima, samo zamišljam da ovo košta 11.200€ kod nas, pa čak i sa svim podsticajima… Nemam kuću odn. nemam neko svoje mesto gde bih ga punio, a opet bih ozbiljno razmislio, punjača ima sve više.

Vuk

Sta Vam to znaci prave km? Ako znate sta je nedc protokol ( koji se vise ne koristi, vec je zamenjen sa wltp) onda je sve jasno. Kakvi pravi km…inace cena je 10054e bez carine i pdv-a…ko sve pise u danasnje vreme…malo edukacije molim.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Vuk