1. Home
  2. Vesti
  3. Kako stoji Alfa Romeo na najvažnijim evropskim tržištima?
Kako stoji Alfa Romeo na najvažnijim evropskim tržištima?
10

Kako stoji Alfa Romeo na najvažnijim evropskim tržištima?

1.38K
10
Podelite sa prijateljima:

Teški dani za italijansku marku se nastavljaju. 

Nakon prošlonedeljnog izveštaja o prodaji Alfe u Italiji, rešili smo da prikažemo širu sliku stanja ovog brenda na našem kontinentu sa podacima koji su stigli sa nekih od najvećih tržišta u ovom delu sveta. U ovom trenutku, svima je jasno da boljitak za Alfu može stići tek nakon plasiranja modela Tonale, jer su Stelvio i Giulia u komercijalnom smislu potpuno podbacili…

Alfa je na matičnom tržištu tokom prethodnog meseca dostavila manje od 1.000 automobila, dok je za period od januara pa zaključno sa aprilom registrovano 4.013 jedinica. To je pad od 57,7% naspram rezultata ostvarenih 2019. godine, pre nego što je svet zadesila pandemija korona virusa.

U Nemačkoj je italijanska premijum marka tokom aprila prodala 268 vozila, dok je u dosadašnjem delu godine upisano ukupno 1.012 registracija. I iz Španije stižu loši rezultati. Verovali ili ne, ali Alfa je pogoršala uspeh na Pirinejskom poluostrvu, pa je tako u Španiji isporučeno 107 automobila u aprilu, a ukupno do sada 586 četvorotočkaša što je za 15% manje nego lane.

Teška situacija je i u Francuskoj, jer je tokom prošlog meseca italijanska marka ovde prodala samo 50 automobila. Kumulativno je zaključno sa prethodnim mesecom registrovano samo 370 vozila odnosno za 2,4% manje nego li u istom razdoblju 2020. godine.

Ni iz Velike Britanije ne stižu ohrabrujući podaci – 99 jedinica je našlo novog vlasnika u aprilu, a do sada ukupno svega 415 primeraka, uz izražen pad prodaje od 37% naspram 2020. godine.

Alfa Romeo je u Švajcarskoj stigla do 141 potrošača tokom prošlog meseca. U periodu od januara do aprila ove godine italijanski proizvođač dostavio je 623 automobila, čime je ova zemlja postala treće najveće tržište za Alfu u Evropi.

AutoRepublika 

(1377)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Verujem u ljubav…kako pesma kaže

Verujem u Alfu, i Stelantis

Za neku godinu, biće puno bolje, barem bih ja to voleo

Cuore sportivo

Ma hoce, kako nece. Sad ce da redizajniraju Giuliu i Stelvia i stize tonale, od slijedece godine krece alfa.

Kittitelj

Da, posto gore od ovoga tesko da moze…

Dragičko

Alfa je najbolji familijarni auto, čitava familiji radi za nju……

Zoca

Pre petnaest godina kupio sam Alfu 166 2.5 V6 Busso (nije bio porez na luksuz preko 2.0 ).Tri godine stara kostala je 25 % od cene nove.Kupce plasi pad vrednosti …….https://youtu.be/GT7dpPQ43ac

Boki

Zdravo svima. Vrlo je teško objasniti ljudima da je ALFA stvarno dobra i za nijansu bolja od nemačkih automobila u istoj klasi. Možete čuti Jeremy Clarksona kako uzbuđeno kaže: ovo je Ferrari, ide kao Ferrari, ali ovi iz Alfe kažu da nije. Nema veze. Zatim po misliš, ovi u Dubaiju koji imaju sve pare ovog sveta ne voze ni Folksvagen, ni Audi, po koji Mercedes ali voze Ferrari… Verovatno vole loše automobile. Onda pomisliš: Ko je izumeo direktno ubrizgavanje dizela i Common rail? Nemci? Nema ni veze. Koriste italijanski licencu koju je kupio Bosch od Fiata? Da li je moguće?… Pročitaj više »

Dejan

Ju ju sta je tebe spopalo,kakvu licencu nemci kupili,italijani su uzeli od švajcarca projekat o jtd ubrizgavanju,mrljavili i ništa nisu uradili pa na kraju dali boscu da zavrsi,što se tiče merc i bmw tu si se nalupetao za arape a alfa ko alfa,večiti abortus,pa sada na ulici teško da nadjes 159 alfu,raspadnute i pretopljene

Žorž

Prvi dizel sa direktnim ubrizgavanjem goriva ugrađen je u fiat cromu 1988 ili 89godine,kakav njemac, malo se informiraj, imao je mana ali to je sasvim normalno

Cuore sportivo

Tooo Boki

Zsphere

Koja zvijer ova Giulia