1. Home
  2. Vesti
  3. PSA grupa planira evakuaciju zaposlenih iz Vuhana
PSA grupa planira evakuaciju zaposlenih iz Vuhana
0

PSA grupa planira evakuaciju zaposlenih iz Vuhana

230
0
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač automobila iz Francuske PSA grupa planira da iz kineskog grada Vuhana, koji je epicentar epidemije novog respiratornog virusa, evakuiše svoje radnike. Inače, Vuhan se kao grad nalazi pod karantinom, kako bi se sprečilo širenje zaraze.

Ovo se da zaključiti na osnovu pregleda zvanične stranice PSA grupe koju Francuzi neguju na društvenoj mreži Twitter. Tokom jučerašnjeg dana, služba za odnose s javnošću, odnosno njen deo zadužen “za mlaćenje prazne slame po društvenim mrežama” napisao je da će nakon što se završi s karantinom, svim radnicima grupacije koji budu želeli da napuste Kinu, to biti omogućeno.

Takođe, nadležni u PSA grupi su naveli da se već radi s kineskim vlastima, kako bi se rešila organizaciona pitanja, poput smeštaja, prevoza i evakuacije.

Pre toga je francuski ministar spoljnih poslova izjavio da će galski konzulat u Vuhanu kontaktirati svoje državljane „kako bi sagledali eventualne aspiracije i opcije koje su postavljene pred ljude koji žele da napuste Kinu.“

Iako proizvođač automobila nije naveo kada će evakuacija biti moguća, odnosno koliko dugo karantin može trajati, prema sadašnjim saznanjima medicinske struke, inkubacija traje svega 14 dana, što je verovatna dužina epidemiološkog zatočeništva u Vuhanu.

Inače, oko koronavirusa se digla “neprilično velika frka”. Naime, vodeći francuski doktor zadužen za lečenje pacijenata koji se nose s ovim zloglasnim virusom, navodi da je bolest znatno manje agresivna nego što se to u prvi mah mislilo i da su šanse da se ona proširi u formi epidemije kroz Evropu, ekstremno skromne.

Svo troje zaraženih Francuza podnose svoje patnje izuzetno dobro i niti jedno od njih nije ni blizu kritičnog stanja.

Ozloglašena infekcija je do ovog trenutka pogodila 1.200 duša, od čega je 41 osoba preminula. Sva stradala lica su kineski državljani. Dakle, stopa smrtnosti po osnovu muka koje zadaje koronavirus iznosi 5%, na koji način je dvostruko manja sekiracija obolelog od tog virusa u odnosu na mučenika koji se suočava sa SARS-om, navode medicinski eksperti.

AutoRepublika

(230)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments