1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo sprema veliki krosover XC100
Volvo sprema veliki krosover XC100
1

Volvo sprema veliki krosover XC100

639
1
Podelite sa prijateljima:

Uskoro bi trebalo očekivati da će kupcima biti dodata još jedna opcija na volju, ukoliko su im želje i automobilske potrebe u rangu s onim što za sada, na evropskom tržištu nude samo Range Rover Vogue, Mercedes-Benz GLS, a od nedavno i BMW X7. Dakle, švedska marka u kineskim rukama, Volvo priprema novi veliki SUV model za koji se očekuje da ponese nalepnicu XC100, i tako postane “uzdignuta” perjanica brenda.

Rukovodstvo Volvoa veruje da će novi SUV pune veličine biti konkurentan i na američkom tržištu, odnosno da će naneti komercijalnu štetu zvučnim rivalima kakvi su nedavno predstavljeni Cadillac Escalade i Lincoln Navigator.

Svi su izgledi da će Volvo XC100 nastaviti s promocijom minimalističkog stila karakterističnog za poimanje estetike i funkcionalnosti od strane Skandinavaca, i u skladu s onim što već vidimo na manjim krosoverima Volvoa. Ipak, stil će nužno biti prilagođen proporcijama velikog četvorotočkaša. Stoga, ostaje da vidimo da li će i novi SUV zadržati svetlosni potpis, kao zaštitni znak marke, veliku masku hladnjaka i kockastu siluetu.

Gigantski krosover će biti postavljen na unapređenu verziju modularne arhitekture SPA (Scalable Product Architecture). Volvo XC100 će biti duži za 178 a širi za 127 milimetara od aktuelne perjanice Šveđana s povišenom pozicijom sedenja, to jest od modela XC90. Više prostora unutar kabine je, dakle zagarantovano.

Zavisno od preferencije srećnika koji će ga posedovati, XC100 će dolaziti s dva ili tri reda sedišta. To znači da će zadnja klupa moći biti integralna, to jest tradicionalna (s tri mesta za smeštaj) ili će tu biti postavljena dva zasebna sedišta, baš kao i u trećem redu. Otuda i mogućnost prevoza pet, šest ili svih sedam putnika.

Najraniji realni datum za početak serijske proizvodnje modela XC100 jeste neki dan u 2023. godini. Nemamo sumnje u to da će paleta kolosalnog četvotočkaša uključiti električni varijetet, a veru temeljimo na deklamovanoj strategiji elektrifikacije proizvođača iz Švedske (Kine), koji se nada da će do 2025. godine, čak polovina prodatih primeraka Volvoa biti s električnim pogonskim sklopom.

Dok ne vidimo prve, barem špijunske fotografije, moraćemo da se zadovoljimo kompjuterskim animacionim nagađanjima, u čemu je izvanredan neko od saradnika ruskog portala Točkovi.

AutoRepublika

(639)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
D_C

A pogon motor od 2000 kubika sa 4 cilindra pošto više nemaju u ponudi veći?