1. Home
  2. Sajmovi
  3. Skandal majstor(ka) naposletku tužila Teslu
Skandal majstor(ka) naposletku tužila Teslu
0

Skandal majstor(ka) naposletku tužila Teslu

587
0
Podelite sa prijateljima:

Pre desetak dana je završeno ovogodišnje izdanje Salona automobila u Šangaju, a pored toga što je to bila premijerna svetska „post kovid“ manifestacija ovog tipa i razmera, ostaće upamćena i po nesvakidašnjem protestu jedne Kineskinje, usmerenom protiv američkog proizvođača električnih automobila, kompanije Tesla, o čemu smo pisali odmah istog dana. Nemili događaj je produžetak imao i u vidu izvinjenja koje je naposletku uputila američka strana, ali izgleda da ono nije bilo dovoljno nežno, što i sami možete zaključiti iz vesti koju vam planiranom predstaviti.

Naime, gospađa nikako ne uspeva da obuzda srdžbu koju oseća prema američkoj firmi, pa je tako nadležnom sudu podnela tužbu protiv Tesle zbog navodno neispravnih kočnica na automobilu koji je pazarila od njih.

Vlasnica Teslinog Modela 3 je preko suda zatražila naknadu od 6,400 evra na ime pretrpljenih duševnih boli i silnog stresa. Žena se požalila i na to da iz Tesle nisu reagovali ni na koji način, čak ni nakon udesa koji je doživela, u kom tvrdi da je umalo ostala bez oca.

Iako detaljnije priče o ovom događaju, pojačane i osnovanom sumnjom da kineske vlasti rade „o glavi“ američkom društvu Tesla, podsetićemo samo ukratko da je nezadovoljna mušterija Tesle bila na krovu izloženog Modela 3, noseći majicu na kojoj je pisalo „Kočnice ne rade“. S krova je nasilno skinuta, a nakon što je slučaj postao globalno poznat, iz američke firme su uputili izvinjenje, uz odstupnicu da sa siledžijama ne pregovaraju o odšteti.

Nova epizoda „kočne sage Tesle“ je u toku, a o razvoju događaja, ukoliko bude od interesa javnosti, obavestićemo vas zasigurno.

AutoRepublika

(587)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments