1. Home
  2. Vesti
  3. Neko je već slupao namoćniji serijski terenac na svetu
Neko je već slupao namoćniji serijski terenac na svetu
2

Neko je već slupao namoćniji serijski terenac na svetu

5.52K
2
Podelite sa prijateljima:

Sredinom protekle godine Dodge je iznenadio automobilsku javnost, i u terenca Durango uglavio čuveni motor Hellcat. Kao rezultat zahvata je nastao najmoćniji serijski terenac koji je ikada proizveden, i koji je ponudio čak 710 konjskih snaga ispod haube, a više o tom modelu ste mogli da pročitate ovde.

Kompanija je ograničila proizvodnju na samo 2.000 jedinica i to sve za 2021. godinu (pošto naredne godine stižu novi zakoni o izduvnim gasovima koje Durango Hellcat ne uspeva da zadovolji), pa nije bilo potrebno mnogo vremena pre nego što jedan neiskusni vozač završi u sudaru.

Prema informacijama dostupnih preko aukcijske kuće za oštećena vozila Copart, ovaj terenac je pre udesa, prevalio svega 770 kilometara, ali i pored velike štete koju je pretrpeo je prodat za 57.500 američkih dolara. Radi poređenja, vlasnik ga je kupio novog i tada je izdvojio 89.806 „zelembaća“, pa kada se pogledaju svi detalji zapravo i nije loše prošao.

Copart ne ulazi u detalje kako je do udesa došlo, ali se po društvenim mrežama priča da je u njega udario neki drugi veliki terenac. Iako šteta izgleda kao velika, napominje se da je skupoceni Hellcat motor u odličnom stanju i da nije pretrpeo nikakva oštećenja, pa nema sumnje da će se naći ispod haube nekog „hot roda“ ili skupocenog klasika.

Doduše nije isključena ni mogućnost da se Durango restaurira pošto je šteta uglavnom kozmetičke prirode, sa izuzetkom prednjeg ogibljenja, pa ne samo što motor nije pretrpeo nikakvu štetu, već je i menjač onakav kakav je izašao iz fabrike.

Na kraju šta reći osim da vozila koja mogu da ubrzaju od nule do 100 km/h za samo 3,5 sekunde, definitivno nisu za sve ljude. A bivši vlasnik, nadamo se, danas se vozi u nekom „sporaću“ gde udobnost, luksuz i završna izrada više dolaze do izražaja nego osobine iz segmenta vrhunskih performansi.

AutoRepublika

(5522)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ne kažu džabe da „nije svačije po selu pevati“.

Bungi

U selu mojih predaka za ovakvog vozača bi rekli „maconja“. 🙊