1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj za Chevrolet Malibu ranije nego što je originalno planirano
Kraj za Chevrolet Malibu ranije nego što je originalno planirano
1

Kraj za Chevrolet Malibu ranije nego što je originalno planirano

209
1
Podelite sa prijateljima:

Prošle su oko dve godine od kada je Ford najavio kompletnu eliminaciju svih putničkih automobila iz ponude na američkom tržištu, s izuzetkom Mustanga. Najveći rival Forda, marka Chevrolet se tada nije mnogo oglašavala, ali kako stvari stoje, zadesiće je identična sudbina. Modeli Cruze i Impala su već nestali iz ponude, maleni gradski heč Sonic (Aveo) se prodaje lošije nego Corvette pa je i on na izlaznim vratima, što znači da bi se ponuda zasnivala na modelima Spark, Camaro, Corvette i Bolt. Ne baš sjajna sudbina čeka i limuzinu srednje klase Malibu, a kako prenosi sajt GM Authority to će se desiti ranije nego što je planirano.

Prema prethodnim izveštajima, Malibu je trebalo da dobije minimalno osveženje naredne godine i da na tržištu opstane minimalno do kraja 2025. godine. Međutim, spomenuti GM Authority navodi da je najveći američki proizvođač u mini-krizi zahvaljujući epidemiji virusa korone i samim tim se odlučuje na dramatične poteze, pa će Chevrolet prestati sa proizvodnjom već krajem 2022. godine.

Fabrika u američkoj saveznoj državi Misuri bi bila iskorišćena za neki od popularnijih krosovera ili terenaca, a Malibu će verovatno nastaviti sa ponudom u azijskim državama. Prošle godine je „preko bare“ isporučeno 131.917 jedinica, što je za 8,7% manje u poređenju sa istim periodom godinu dana ranije, a ovaj podatak i nije baš iznenađujući. Jednak pad prodaje su zabeležili i Toyota Camry, Honda Accord, Nissan Altima, Ford Fusion, Hyundai Sonata i gotovo svaka druga „mid-size“ limuzina (sedan srednje veličine).

Chevrolet Malibu – bok i stražnjica

AutoRepublika je imala priliku da testira Malibu iz 2017. godine, a naši utisci su bili „šareni“. Iako je ovaj automobil na prvi pogled delovao obećavajuće, nedostatak opreme i loš enterijer su ga sprečili da ostvari bolje rezultate.

Malibu je originalno debitovao 1964. godine kao premijum verzija modela Chevrolet Malibu i takvu ulogu je igrao narednih 19 godina. Ponovo se vratio u ponudu 1997. godine i od tada je bio relativno uspešan automobil, što je važilo otprilike, sve do početka invazije krosovera …

AutoRepublika

(209)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
kola

valjalo bi obaviti ko americku auto vest
https://www.youtube.com/watch?v=5wk-mRv1Nlo&feature=emb_logo