1. Home
  2. Vesti
  3. Poslednji konvencionalni Mini stiže 2025. godine
Poslednji konvencionalni Mini stiže 2025. godine
2

Poslednji konvencionalni Mini stiže 2025. godine

137
2
Podelite sa prijateljima:

Juče je održana konferencija za štampu na kojoj je govorio izvršni direktor BMW grupe Oliver Cipse. Tokom tog događaja, izvršni rukovodilac Bavarac je ponovo potvrdio planove britanske marke da postane čisto električni brend.

Po njegovim rečima, poslednji primerak vozila marke Mini koji će doći s motorom s unutrašnjim sagorevanjem, bilo on benzinski ili dizel, biće onaj koji će sići s proizvodnih traka u nekom trenutku tokom 2025. Ova vest ni na koji način nije šokantna, jer se ovakav razvoj događaja sluti već godinama unazad. Pride, i potpuno je smisleno da ova marka postane električna, posebno imajući u vidu da se oduvek radilo o gradskom vozilu, po čemu je Mini i postao svetski čuven.

U prvo vreme, pre zvanične najave, verovalo se da će Mini steći čisto električni status tek tamo negde 2030. godine, ali novi izveštaj samo reafirimiše agresivne planove BMW-a u smislu držanja koraka sa, čini se nikad brže menjajućim tržištem. Već do 2027. godine se, od strane rukovodstva grupacije očekuje da više od polovine Minija na drumovima bude elektropogonjeno, za šta je kao odličan indikator poslužila prodaje modela MINI Cooper SE.

Sledeći u nizu električi Mini će biti MINI GP koji ćemo ugledati ne pre 2022. godine. Povrh toga, Mini je takođe potvrdio prispeće sledeće generacije krosovera srednje veličine, s oznakom Countryman. U to nismo sumnjali, ali je „kvaka“ u ovom obaveštenju ta što će se u gami naći i baterijski takmac, što će se zbiti u 2023. Mini Countryman će biti sklapan u fabrici podignutoj u Lajpcigu, počev od pomenute 2023. i najverovatnije je da će deliti arhitekturu s očekivanim modelima BMW-a. U pitanju je duet krosovera BMW X1 i BMW iX1.

Osatli električni modeli, predstavljeni pod markom Mini, nosiće nalepnicu „Made in China“, gde je sedište ortaka minhenske firme u ovom poslu, kompanije Great Wall Motors. Početak nove ere je najavljen za više puta spominjanu 2023. godinu. Inače, Great Wall je lansirala nekoliko brendova u poslednje vreme, i u odnosu na ono kako je nama poznata, od pre desetak-petnaest godina, kompanija je postala neuporedivo ambicioznija i moćnija. Predlažemo da utipkate naziv firme u pretrage na AutoRepublici, i videćete koliko je ovo istina što pišemo…

AutoRepublika

(137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurkovic

Tko živ tko mrtav još 3 godine.

TheStig

Sto se mene tice nisu nikad morali napraviti ni jednog. Auta za otpad samo. Bmw za sirotinju.