1. Home
  2. Sajmovi
  3. Malokrvne najave za Salon automobila u Minhenu
Malokrvne najave za Salon automobila u Minhenu
0

Malokrvne najave za Salon automobila u Minhenu

247
0
Podelite sa prijateljima:

Pored novog korona virusa, koji je buknuo, čini se i nakon početka kraja tradicionalnih automobilskih sajmova, jedan od najvećih udaraca za ljubitelje događaja ovog tipa, u koje i sami spadamo, bio je i onaj koji je podrazumevao kraj za frankfurtsko izdanje. Naime, kako smo pisali pre više od godinu dana, nemačka asocijacija koja okuplja proizvođače automobila (VDA) je donela odluku da jesenji salon automobila, koji se tradicionalno godinama unazad održavao u Frankfurtu, počev od 2021. godine izmesti pod svodove minhenskog sajma.

Odluka asocijacije VDA je usledila nakon što je istekao ugovor između dve strane, odnosno između automobilske organizacije i preduzeća Frankfurtski sajam (Messe Frankfurt).

Šou je zakazan za septembar, i iako nema najava o odlaganju ili otkazivanju usled tekuće zdravstvene krize, on će svakako biti spektakl kudikamo manjih razmera u odnosu na ono na šta nas je Frankfurt navikao. Kako prenosi Automotive News Europe, samo su tri marke pod kontrolom gigantske Volkswagen grupe potvrdile svoje učešće na manifestaciji, i to će biti sledeći brendovi: Audi, Porsche i Volkswagen, što znači da pred kapijama minhenskog sajma ostaju firme poput ovde izlistanih: Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat i Škoda.

Takav nastup se može okarakterisati kao prilično mlak, čak iako znamo da je Lamborghini još pre par godina najavio svoje trajno odustajanje od sajmova, obrazlažući odluku rečima da „tradicionalni auto-saloni više nisu u liniji s filozofijom italijanske marke.” S druge strane, Volkswagen uvek ima potrebu da nam pojsani da „Sunce i nije baš žuto“, pa tvrdi da je nastup sa samo tri od ukupno „xy“ brendova, zapravo „snažan nastup“.

Uprkos tome, kako sada stvari stoje, dolazeći sajam iskazuje sve predispozicije da se pretvori u razočaravajući događaj jer će učešće uzeti manji broj marki od očekivanog, dok je inostranih čuvenih proizvođača, svoje pristvo potvrdilo svega njih nekoliko: Hyundai, Renault i Toyota. Odlična strana priče je to što će i učešće uzeti i poveća armija kineskih brednova.

Portparol asocijacije VDA Nina Vendorf je izjavila ovim povodom: “IAA Mobility se transformiše iz tradicionalnog, starovremenskog sajma u platformu mobilnosti” koja će svakako doneti “uzbuđujuće premijere” što se odnosi na “električne bicikle, električne trotinete, bicikle, elektromobile i generalno javni prevoz.” Teško da će gospođa ovim rečima dospeti do srca petrolheada jer pedale i miris benzina baš i ne idu ruku pod ruku…

Pored još uvek nedefinisanog učešća više proizvođača automobila, predstojeći događaj će usvojiti princip “analognog i digitalnog” pristupa publici, pa će premijere biti prenošene i putem globalne mreže, na koji način će biti uključeni i „milioni“ zainteresovanih korisnika interneta.

AutoRepublika

(247)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments