1. Home
  2. Vesti
  3. Bentley stigao do rekordne prodaje u prvom tromesečju 2021. godine
Bentley stigao do rekordne prodaje u prvom tromesečju 2021. godine
1

Bentley stigao do rekordne prodaje u prvom tromesečju 2021. godine

173
1
Podelite sa prijateljima:

Britanska marka je ostvarila fenomenalnu prodaju na početku tekuće godine. 

Kao i ogromna većina ostalih proizvođača automobila, prethodna godina je zbog pandemije korona virusa bila vrlo teška za Bentley. Tako je britanski brend u prvom kvartalu ove godine uvećao prodaju za čak 40%, dok je profit iznosio blizu 78 miliona dolara.

Bentley je posebno impresivan bio u Kini, gde je indeksirao rast od neverovatnih 187%. Kinezi nisu mogli da odole novoj generaciji model Flying Spur, sve u skladu sa nezasitim apetitiom tamošnjeg tržišta za dugačkim automobilima. Naravno, najpopularniji model Bentleyja na globalnom nivou ostaje SUV Bentayga koji imao udeo od 40% u ukupnoj prodaji.

Uprkos odličnom početku godine, iz uprave britanskog proizvođača stižu oprezne najave. „Ostajemo optimistični za ostatak godine, ali sa velikom dozom opreza, jer ne znamo ni šta bi sutra moglo da se dogodi“, stoji u saopštenju ovog brenda. Ističe se i da problemi sa poluprovodnicima i mikročipovima nisu posebno pogodili Bentley koji ima malu proizvodnju, te komponentaši lako isporučuju željene delove.

Krajem marta Bentley je obeležio veliki jubilej – 200.000 proizvedenih vozila. Neki bi rekli malo, s obzirom na 102 dugu istoriju ove marke. No, reč je o luksuznim automobilima, tako da je to svakako veliko dostignuće. Ipak, čak 75% od te brojke proizvedeno je u poslednjih 18 godina.

AutoRepublika 

(173)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Cuore sportivo

Luksuzni vagen