1. Home
  2. Vesti
  3. Osam modela s logotipom Genesisa u pripremi
Osam modela s logotipom Genesisa u pripremi
0

Osam modela s logotipom Genesisa u pripremi

141
0
Podelite sa prijateljima:

Korejska kompanija s aspiracijama ka premijum segmentu Genesis, koji je samo šest godina star, obznanio je svoje razvojne namere za predstojeći period. Kao što je danas moderno, i kao što smo ubeđeni da već pretpostavljati, pričamo o planovima elektrifikacije. S tim u vezi stiže i najava da će svi Genesisovi modeli biti elektrikovani, počev od 2025. godine, dok će od 2030. godine biti potpuno bez pomoći motora s unutrašnjim sagorevanjem.

Istovremeno, pored toga što će nuditi klasične baterijske modele, Genesis će kupcima reklamirati i vodonične modele, koji su inače takođe baterijski, samo što je pakovanje drastično manje nego kod vozila iz BEV segmenta. Ovo je i bilo očekivano jer znamo da je patronski koncern Hyundai već dugo preokupiran razvojem ovog tehnološkog pravca.

Dalje, kao što navedosmo, počev od 2030. godine, u ponudi će se naći osam električnih modela Genesisa, pri čemu je proizvodna ideja utemeljena na kontigentu od oko 400 hiljada vozila godišnje. Kako sada stvari stoje, zajedničko će svima njima biti to što će posedovati dvodelne prednje svetlosne grupe izvedene u LED tehnologiji. Ako je nužda tumačiti tizere, te grupacije rasvete će se protezati od oboda rešetke hladnjaka, preko prednjih blatobrana, pa sve do vrata. Ne deluje baš privlačno, ali šta znamo mi, i šta se u stvari i vidi na ovim animacijama?!

Neki modeli u gami će se oslanjati na zadnja vrata koja se otvaraju u takozvanom kontra smeru, što znači da će konstrukcija karoserije biti lišena čvrstine sklopa koju dopunjuje B stub. Piše se i da će se u kabini naći rotirajuća sedišta, ali malo je toga izneto za sada, pa se očekuje da će detaljnije informacije tek izaći na videlo, u nekom kasnijem delu razvoja buduće game Azijata s premijum pretenzijama.

Inače, prvi serijski električni automobil kompanije je debitovao ovog proleća i u pitanju je sedan Genesis Electrified G80. Taj model je već dostupan za naručivanje kupcima u Južnoj Koreji, ali teško da se može nazvati pristupačnim, jer s cenom kreće od 76 hiljada američkih dolara. S druge strane, na putu je prvi električni model koji je od starta osmišljen na način da bi to bio. U pitanju je SUV srednje veličine Genesis GV60, i njega možete videti na slikama iznad.

Na premijeru zanimljivog krosovera nećemo čekati predugo jer je najavljena za kraj ove godine, uz zakazani početak masovne proizvodnje za neki trenutak u 2022. godini.

AutoRepublika

(141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments