1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Sienna sada i za one sa avanturističkim duhom
Toyota Sienna sada i za one sa avanturističkim duhom
0

Toyota Sienna sada i za one sa avanturističkim duhom

172
0
Podelite sa prijateljima:

Nije tajna da je vreme takozvanih „minivanova“ potpuno odzvonilo u Americi. Vozila koja su dugo godina služila kao sinonim za porodični prevoz i koja su penzionisala nekada popularne karavane, su uspela da prežive napade terenaca tokom devedesetih godina, ali ne i današnju invaziju krosovera. Ostalo ih je samo četiri na američkom tržištu, i to su Chrysler Pacifica, Honda Odyssey, Toyota Sienna i Kia Carnival.

S izuzetkom Pacifice, niti jedan od njih nije pružao pogon na sva četiri točka, ali to će se promeniti za 2022. godinu kada na Sienni debituje specijalni paket opreme nazvan Woodland.


Za početak, Sienna izgleda agresivnije. Neki detalji, kao što je poveća maska hladnjaka, su prekopirani direktno sa limuzine Avalon, a istovremeno je Toyota dodala mnogobrojne crne detalje da svima stavi do znanja da ovo nije samo jedan u nizu porodičnih kombija. Takođe, japanski MPV je u stanju da bezbedno povuče terete teške do 1.600 kilograma, što znači da vlasnici mogu da ga koriste za vuče manjeg ribarskog čamca ili kamp prikolice.

 

Ali najveća razlika između Woodlanda i ostalih verzija Toyote Sienne jeste ona koja se tiče pogona na sva četiri točka. Iz japanskog proizvođača vozila kažu da su unapredili ogibljenje za „kolike-tolike“ terenske mogućnosti i da Woodland pruža viši klirens za 1,5 centimetar. Možda je beznačajna razlika na prvi pogled, ali kada vozite po neravnim putevima, svaki centimetar pomaže. Dodati su još neki detalji za one sa avanturističkim duhom, kao što su nosač na krovu, utičnica od 1.500 vati i kuka.

 

Kao i kod svake druge Sienne, ispod haube se krije 2,5-litarski benzinac koji u kombinaciji sa električnim motorom razvija 243 „konja“, a snaga se prenosi na točkove preko CVT menjača.

Za ovakvo zadovoljstvo vlasnik će morati da izdvoji 37.635 američkih dolara. Prodaja ovog minivana je prošle godine iznosila 42.885 jedinica, što je najmanja brojka u istoriji, i za tri do četiri puta je manja pre nego iste takva koja je ilustrovala realizaciju pre samo pet ili šest godina.

Iz tog razloga, Toyoti je sigurno svaki kupac bitan, a ukoliko ne vidimo bolje dane, ovo bi mogla da bude poslednja godina za Siennu.

AutoRepublika

(172)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments