1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo opet ima muke sa proizvodnjom
Alfa Romeo opet ima muke sa proizvodnjom
4

Alfa Romeo opet ima muke sa proizvodnjom

1.14K
4
Podelite sa prijateljima:

Hronični nedostatak poluprovodnika trese čitavu automobilsku industriju, pa se ni italijanski brend ne snalazi bolje od konkurencije.

Samo jednu sedmicu nakon što je ponovo otpočela proizvodnja Stelvija i Giulije u Kasinu, ponovo dolazi do obustave radova. Ovaj put na samo dva dana, 30. avgusta i 3. septembra. Šta više, italijanski automobilski novinari veruju da će ovo postati redovna praksa za taj pogon sve dok se ne srede dva problema. Oni ističu da je potpuno realna šansa da pomenuta fabrika radi samo 3-4 dana u nedelji, jer ne postoje uslovi za obimniju proizvodnju.

Prva muka ovog pogona je naravno nestašica poluprovodnika i mikročipova, a druga je podjednako mučna – nedovoljna potražnja za Stelviom i Giulijom. Dvojac iz D segmenta već neko vreme čeka ozbiljniju restilizaciju koja bi omogućila bolje komercijalne rezultate. Često se pisalo o dolasku plug-in hibrida, ali za sada nema nikakvih novosti o temeljnom ažuriranju za ove modele. Moguće je da će više informacija biti dostupno u narednim danima kada bi trebalo da bude saopštena petogodišnja strategija za budućnost Alfe Romeo.

U međuvremenu, pogon u Kasinu dočekaće bolje dane tek sa dolaskom Maseratijevog SUV asa – Grecalea. Ovaj četvorotočkaš koristi Giorgio platformu, kao i pomenuti Alfini aduti, stoga je i logično da se proizvodi upravo u ovoj fabrici.

Podsetimo, proizvodna lokacija u Kasinu trenutno radi daleko od svog maksimuma. Neke informacije iz italijanskih medija navode da je u pitanju samo 20% od ukupnih kapaciteta ovog montažnog lokaliteta. Sa tim u vidu, iako je Maserati najavio da očekuje da će Grecale biti njegov najprodavaniji četvorotočkaš, teško se može očekivati da on samostalno donese drastičan boljitak ovom pogonu.

AutoRepublika 

(1141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Ovi nesretnici ne mogu da uposle pogone u svojoj zemlji. Čemu da se mi u Kragujevcu nadamo?

Renault Terminator

Prodaji pogona Renaultu😁..

Zvezdan Božinović

Ma generalni problem je na globalnom nivou ta predimenzionisanost pogona. A tek će do kolapsa tražnje doći s razvojem održive mobilnosti…

Cuore sportivo

Kljucu u katanac