1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi električni Mercedes-AMG stiže ove godine
Prvi električni Mercedes-AMG stiže ove godine
0

Prvi električni Mercedes-AMG stiže ove godine

267
0
Podelite sa prijateljima:

Došao je i taj trenutak. 

Bilo je pitanje vremena kada će performantno odeljenje Mercedesa ponuditi svoj prvi EV model. To će se dogoditi u toku ove godine, i biće predstavljen ne jedan, već više električnih automobila sa AMG značkom.

Nemački proizvođač saopštio je da će nadolazeći električni automobili zauzeti mesto u portfoliju AMG-a slično onome koje danas pripada modelima sa sufiksima 43 i 53. Međutim, performanse koje će nuditi budući električni četvorotočkaši biće daleko impresivnije. Mercedes ističe da će električni modeli biti na nivou današnjih vozila sa 4,0-litarski V8 motorom.

U prevodu, mogu se očekivati odlična ubrzanja do 100 km/h (manje od 4 s), kao i maksimalna brzina od 250 km/h. Pored toga, brend iz Štutgarta je potvrdio da će biti opremljeni litijum-jonskom baterijom od 400 V.

„Trokraka zvezda“ obećava „vrhunsku voznu dinamiku“, kao i da je velika masa vozila neće ugroziti. Saopšteno je da će svi električni modeli koji budu nosili AMG značku koristiti vazdušno ogibljenje.

Naravno, AMG će se potruditi da svoje automobile značajno diferencira od standardnih vozila kada je reč o izgledu. Dakle, mogu se očekivati svojstvene promene u eksterijeru zarad boljih performansi poput splitera, difuzora, drugačiji odbojnici i slično. Osim toga, i u kabini će biti izmena naspram manje prestižnih modela, tako će AMG modeli imati sportska sedišta, kao i MBUX sistem sa izmenjenim opcijama prilagođenim za upotrebu u performantnom vozilu.

AutoRepublika 

(267)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments