1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Bronco „dobio kinesku vizu“
Ford Bronco „dobio kinesku vizu“
0

Ford Bronco „dobio kinesku vizu“

153
0
Podelite sa prijateljima:

Američki SUV po imenu Ford Bronco je sertifikovan, bolje reći homologovan na kineskom tržištu. Zapravo, terensko vozilo koje je oživljeno pre tri godine, momentalno se namećući kao prodajni hit, već se nudi na tržištu Narodne Republike Kine, ali se do sada ovaj model izvozio u tu državu tako što je otpreman iz fabrike u Mičigenu. Saglasno tome, četovorotočkaš iz Amerike je bio opterećen značajnim troškovima transporta, carine i ostale logistike, pa mu ni cena nije mogla biti previše konkurentna.

Lokalni mediji navode da se Bronco u Kini nudio i još uvek se nudi za cifru od oko 96 do 165 hiljada američkih dolara. Međutim, uz lokalizaciju proizvodnje u zajedničkom poduhvatu Jianling Ford, konstruktor će uspeti da svede ponudu na razumnih 41 hiljadu dolara, odnosno cena Broncoa će biti više nego prepolovljena! Poređenja radi, Ford Bronco u Americi košta bezmalo 40 hiljada dolara, onda kada je u najprostijem izvođenju, dok besni Bronco Raptor košta najmanje 89.835 zelembaća.

Sudeći po snimcima iz lokalne baze podataka o homologaciji, kineski Bronco neće imati nikakvih spoljašnjih promena: samo je dodat natpis „Ford“ na rešetku hladnjaka, kao i natpisna pločica sa hijeroglifima na zadnjoj strani. Na svim sertifikacionim fotografijama prikazana je verzija sa petoro vrata – verovatno će se samo ona i proizvoditi u Kini. Ne očekuju se promene u unutrašnjosti.

Kineski dokument o homologaciji sadrži samo Ford Bronco sa osnovnim 2,3-litarskim turbobenzinskim Ecoboost motorom s četiri cilindra, inače sastavljenim u drugom zajedničkom preduzeću koje posluje u Kini pod imenom Changan Ford.

Navedena snaga je 275 KS, dok je najviši obrtni moment na nivou od 455 Nm. Ovo se donekle razlikuje od karakteristika istog motora u američkoj specifikaciji. Tamo motor razvija 304 KS. i 441 Nm. Međutim, postoji caka: Ford u SAD-u ukazuje na karakteristike motora za dve vrste goriva – Regular i Premium. S manjim oktanskim brojem benzina je povezana i niža snaga…

Početak proizvodnje Forda Broncoa nije poznat, dok neki izvori navode da je kritični momenat u tom smislu onaj na početku 2024. godine. Ovoj vesti se raduju i Rusi jer veruju da će moći da se snabdevaju ovim Fordovim proizvodom koji će se sklapati i u bratskoj Kini.

AutoRepublika

(153)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments