1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Mustang Mach E GT je drugi najbrži Mustang u istoriji
Ford Mustang Mach E GT je drugi najbrži Mustang u istoriji
0

Ford Mustang Mach E GT je drugi najbrži Mustang u istoriji

201
0
Podelite sa prijateljima:

Još uvek pokušavamo da se naviknemo na činjenicu da se značka Mustanga sada nalazi i na jednom krosoveru, ali nam Ford kaže da za novim Machom E postoji veliko interesovanje, i da ne može da se odbrani od narudžbi. Mach E je takođe značajno veći i teži od standardnog Mustanga, pa se samim tim očekuje i da će biti sporiji, ali je američki proizvođač vozila upravo debitovao s njegovim izdanjem GT, s kojim će sigurno impresionirati publiku.

Naime, takva verzija donosi dva električna motora koji razvijaju 480 konjskih snaga i 813 Nm obrtnog momenta, a u ponudi će biti i takozvana verzija „Performance“, koja će se prodavati s dodatnih 58 Nm obrtnog momenta.

Ako je verovati brojkama iz Forda, slabiji od dva modela će ubrzavati iz mirovanja do 100 km/h za 3,8 sekunde, a Performance za samo 3,5 sekunde. To čini Mach E GT drugi najbržim serijskim Mustangom u istoriji u ovoj kategoriji, a ispred njega je samo današnji Shelby GT500 koji razvija 760 „konja“ i može da ubrza od nule do 100 km/h za 3,3 sekunde.

GT donosi i baterije veličine 88 kWh s kojima će krosover biti u stanju da pređe 400 kilometara s jednim punjenjem paketa istih. To je za svega 80 kilometara kraća distanca od onoga „najekonomičnijeg“ pod oznakom California Route 1.


S dizajnerske strane, GT stiže sa mnogim novim detaljima koji pre nisu bili deo opreme. To se odnosi na takozvanu „cyber orange“ (narandžastu) boju, a po prvi put nakon prve serije (First Edition), neki Mach E će biti dostupan i u „grabber blue“ (plavoj) boji.

Tu su i nešto izmenjena maska hladnjaka, 20-inčne felne, kočnice Brembo i pneumatici italijanske marke Pirelli. Po pitanju tehnologije, pored već standardnih podešavanja za sportsku ili udobnu vožnju, GT je drugi Fordov model gde će vlasnik moči da ga podesi, prebaci u režim nazvanom „Whisper“. Bukvalni prevod sa engleskog jezika je „šaputati“ i, kao što mu ime kaže, angažman istog omogućava vozačima da u najvećoj tišini prođu kroz naselje i ne probude komšije u kasnim večernjim satima.


Ford već sada prima narudžbe, „a prvi vlasnici će biti isporučeni kupcima“ do kraja godine po ceni od 61 hiljade američkih dolara. Performance verzija je skuplja za 5 hiljada „zelembaća“. Naravno, „prvi primerci će biti isporučeni vlasnicima“, ali ko smo mi da vam uskraćujemo osmeh ove kišne srede?

I, šta kažete… Da li i dalje mislite da Mach E „nije pravi Mustang“?

AutoRepublika

(201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments