1. Home
  2. Vesti
  3. Potvrđeno – Alfa Romeo se vraća u C segment
Potvrđeno – Alfa Romeo se vraća u C segment
13

Potvrđeno – Alfa Romeo se vraća u C segment

980
13
Podelite sa prijateljima:

Nisu dugo ni bili odsutni. 

Alfa je krajem prošle godine sa odlaskom Giuliette u penziju napustila C segment. Tada je bilo planirano da jedini naslednik za taj model bude SUV i to budući Tonale. No, od tada je Alfa dobila novu upravu na čelu sa Žanom-Filipom Imparatoom, koji je nekada vodio Peugeot.

On je u razgovoru sa italijanski novinarima potvrdio da se Alfa vraća u C segment sa novim hečbekom. „Ta klasa je veoma važna u Evropi, a mi moramo da drastično uvećamo broj prodatih jedinica“, kazao je Imparato. „Imaćemo novi model u C segmentu“, zaključio je šef Alfe, ali nije želeo da daje preciznije informacije.

Da li će novitet nositi naziv Giulietta, ili će se Italijani rešiti na nešto drugačije, ostaje da se vidi, no jedno je sigurno – budući model biće blizak rođak sa tek predstavljenim Peugeotom 308. Dakle, za očekivati je da će deliti veći broj komponenti sa francuskim automobilom i ostalom familijom – poput Opel Astre ili DS 4.

To u prevodu znači da bi potencijalni hečbek Alfe u C segmentu koristio EMP2 platformu, koja omogućava pored konvencionalnih agregata i plug-in hibridnu izvedbu. Vrlo bitna stvar, pogotovo zbog umanjivanja flotne emisije štetnih gasova.

Nedavno smo mogli čuti najave iz Peugeota da se ozbiljno razmatra električno izdanje nove 308-ice, te da je to „već spremna opcija“. U tom smislu, onda se može računati i na električnu varijantu Alfinog kompaktnog vozila. Neki italijanski mediji su malo „požurili“ pa već navode da će nova Giulietta biti ujedno i prvi EV model tog brenda.

Možda, ali čini se realnije da to bude SUV iz B segmenta koji će se proizvoditi u Poljskoj i biti baziran na CMP platformi koju već koristi čitav niz vozila iz nekadašnje PSA grupacije.

Bilo kako bilo, Alfa u budućnosti namerava da ponudi automobile u praktično svim relevantnim segmentima.

AutoRepublika 

(980)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Dobro je što će PUG-u 308 spustiti cajgere na normalnu „razinu“. 🙂
Bolest se nastavlja, ali idemo dalje

Renault Terminator

Bravo Peugeot.Dizi Alfu iz ponora…

s mile

Stelantis će iskoristiti svoje platforme, delove, i samo štancovati, svi brendovi će dobiti inekciju, tako da će Alfa možda dobiti i B segment, a možda i viši segment. Poenta je ponuditi svima ono što ima na lageru samo prepakovana karoserija.

Stelantis će biti sve ono što prebacujemo VWu, korišćenje istih delova, šasija, platformi za nekoliko brendova.

Ali, kada mogu ostali, mogu i oni

BB

Pa kad smo svi, generalno gledano, dali povjerenje takvom konceptu i sad se svi proizvođači drže takvog trenda. Sve veće uštede a sve veće cijene…

Balkanboj

Još da odrade Twin Spark motore uz novi model, i može.

Ako bude Alfa šporetić na 3 cilindra, bolje da ne rade ništa u tom slučaju.

Don

Dva je imala u Miti, il’ sam izlapio

Balkanboj

A nisi izlapio, Mita bekrija je maskirani Grande Junto, nema tu ništa specijalno osim znaka Alfe… Ni Giulietta nije imala motore koje Fiat ne može da ugrađuje sebi. Borili se koliko su mogli i prodali dušu. Onaj moj bastard barem ima pravi motor.

moron

Dobro je što će Alfa da preživi i da se vrati i u segmente iz kojih je u medjuvemenu nestala.

Don

Ne vjerujem, nesto ne pije vode. Naime, ako kažeš da alfa mora sa Maseratijem i umjetnim DS (gdje je nestala Lancia?) da bude premijum, onda ne može da ima platforme od pežoa. Realnije , da će za ovo biti napravljeno nešto novo, makar skratili djuliju.

Robi

Samo ako bude pravljena sa tradicionalno dobrim motorima sa 4 cilindra…za sada,jedino je preostao 1.4 T-jet 120ks,oldskul,lepo ide u Fiat Tipu (a i on je Turcin,cini mi se…)…
Giulietta pa Lancia Delta,sve super automobili,gde to nestade…

Mad Max

Postade Alfa Romeo, Alfa Plam

Renault Terminator

🤣

BB

Hvali se moja sestra babi kako su kupili auto i pita: Znaš kako se zove?
Baba: Znam, isto k’o moj šporet!!! 😂🤣😂🤣