1. Home
  2. Vesti
  3. MAN predstavio 18 metara dugu „harmoniku“
MAN predstavio 18 metara dugu „harmoniku“
0

MAN predstavio 18 metara dugu „harmoniku“

168
0
Podelite sa prijateljima:

Stručnu literaturu je tokom prošle godine više puta upotpunjavala priča o električnim autobusima s oznakom MAN Lion`s City E, uz fotografije testnih prototip primeraka. Do nedavno, predstavljen je jedino u varijanti dugoj 12 metara, a sda je MAN predstavio i veliku varijantu, takozvanu „harmoniku“, koja dobacuje do 18 metara u dužinu.

Simpatična „spravica“ koja je nazvana Lion`s City 18E bi morala biti u stanju da ponese i bezbedno preveze do 120 individua. Električni motori koji  (na drugu i treću osovinu) odbacuju 320 kW čiste snage, dok su dodatni elektronski sistemi zaduženi za praćenje i održavanje stabilnosti i usklađivanje njihovog rada.

Znamo da je „kompaktni“ autobus iz MAN-a opremljen baterijskim pakovanjemo koje uključuje više ćelija ukupnog kapaciteta 480 kw/h. Sada stiže i informacija da veći brat koristi osam pakovanja trakcionih baterija koje su smeštene na krovu autobusa, i koje nude 640 kw/h. Zahvaljujući energiji deponovanoj u opisanim baterijama, oba teškaša dobacuju do 200 kilometara između punjenja, odnosno i celih 270 kilometara, ukoliko se uslovi svedu na teorijske, to jest idealne. Istovremeno, dopuna baterija se odigrava u svega četiri sata, ukoliko je vozilo priključeno na punjač odgovarajućih performansi.

Firma iz sistema Volkswagen grupe koja je razvila ovo „čudo“, već prima porudžbine. Međutim, čak i manja verzija (od 12 metara) neće krenuti ka kupcima pre kraja ove godine, dok će isporuke modela Lion`s City 18E MAN započeti tek u prvom kvartalu naredne godine.

Bez obzira na to, kompanija MAN planira da isporuči testne električne autobuse na adrese nekoliko javnih komunalnih preduzeća većih evropskih gradova. Na primer, prva dva primerka su već isporučena gradskim vlastima Hamburga, dok neki tamošnji zapadni i kultivisani „Vesići“ očekuju još 13 obećanih, prototip jedinica.

Poznato je da će dva primerka, tokom leta biti isporučena i gradskim ocima Kelna i Barselone.

AutoRepublika

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments