1. Home
  2. Vesti
  3. Opel nastavlja sa internacionalizacijom, ulaze na urugvajsko tržište
Opel nastavlja sa internacionalizacijom, ulaze na urugvajsko tržište
0

Opel nastavlja sa internacionalizacijom, ulaze na urugvajsko tržište

326
0
Podelite sa prijateljima:

Opel će se i zvanično vratiti u Urugvaj, kao deo programa za širenje poslovanja ovog brenda. 

Kada je PSA grupa preuzela Opel, Karlos Tavarez – prvi čovek francuske kompanije, kazao je da su za uspeh Opela ključna dva faktora – prelazak na tehnologiju kojom raspolaže PSA grupacije i smanjivanje zavisnosti od evropskog tržišta. Tako je nemačka marka po direktivi gazde iz Francuske počela sa internacionalizacijom i povećavanjem broja zemalja u kojima se prodaju njihova vozila.

Majkl Lošeler, jedan od rukovodilaca Opela, potvrdio je da će se taj proizvođač vratiti na tržište Urugvaja, a da će prvi kontigent automobila nemačkog brenda biti isporučeni u ovu južnoameričku državu do marta iduće godine.

Osim toga, Lošeler je kazao i da nema straha za Opel u Evropi, u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova. On je dodao je proizvođač iz Riselshajma tokom 2019. godine umanjio svoju flotnu emisiju štetnih gasova za 20 g/km, a da su u prvoj polovini ove godine je dodatno umanjili za još 13,5 g/km.

Dakle, preporod Opela uveliko traje. Ipak, pravi novi početak za ovaj brend nastaće kada se potpuno raskrsti sa američkim „genima“ koji su preostali još iz doba kada je nemačka marka bila pod upravom General Motorsa. „Tek kada u potpunosti pređe na PSA tehnologiju, Opel će pokazati svoj puni potencijal“, rekao je u avgustu ove godine Karlos Tavarez.

Očito da Tavarez zna šta radi sa Opelom, prodajni rezultati su sve bolji, a uprkos korona krizi, germanski proizvođač je u prvih šest meseci ove godine ubeležio profit od 110 miliona evra.

AutoRepublika 

(326)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments