1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Insignia dobija naslednika
Opel Insignia dobija naslednika
1

Opel Insignia dobija naslednika

5.66K
1
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka namerava da ostane prisutna u D segmentu, ali ne sa tradicionalnom limuzinom kao što je to aktuelna Insignia. 

Podsetimo, Insignia je stigla na tržište 2009. godine kao naslednica Vectre. Prva generacija Opelovog sedana bila je uspešna na komercijalnom planu, jer je za nekih sedam godina karijere isporučeno više od 900.000 jedinica. Druga iteracija Insignije stupila je na scenu 2016. godine i za sada se ne može pohvaliti prodajnim podacima svog prethodnika.

Sve je više velikoserijskih brendova koji se „igraju“ u D segmentu, odnosno menjaju ponudu i uklanjaju tradicionalne berline. Videli smo nedavno da je Citroen ponudio novi C5 kao nekakav spoj krosovera i liftbeka, dok je Ford još ranije najavio opraštanje od tradicionalnog Mondea.

Mihael Lošeler, šef proizvođača iz Riselshajma, uveren je da velikoserijske marke nemaju više šta da traže na polju tradicionalnih limuzina u D segmentu. „Mislim da ne bi bilo pametno nastaviti tim putem, potrebne su nam promene. Srećom, Opel ume da se prilagodi“, kazao je Lošeler. On je dodao da su timovi za razvoj već dobili zadatak za stvaranje naslednika Insignije i da je u igri nekoliko opcija.

Pa, kada bi mogla da stigne ta zamena za sadašnju Insigniju koja i dalje nosi gene General Motorsa iz doba kada su Amerikanci upravljali Opelom? Ako sagledamo da je životni ciklus modela germanskog brenda sedam godina, onda bi sukcesor trebalo da se pojavi na tržištu 2023. godine. Premijera bi mogla da se odigra nešto ranije, tako da je moguće da bismo naslednika za Opelovu limuzinu mogli videti već 2022. godine.

AutoRepublika 

(5662)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Ne sumnjam da će Opel uspeti da „napravi“, t.j. da oblikuje spoljašnjost i unutrašnjost na bolji način nego što su to uradili francuzi.
Vreme će pokazati koliko se samo Pežo zajebao sa novim 508 i da je ciljao grupu kupaca koji nemaju Pežo u najavi za kupovinu.